2.10.17

Τρόμος από ένοπλη επίθεση στο Λας Βέγκας...

Τουλάχιστον 20 τα θύματα... Νεκρός ο δράστης... Συγκλονίζουν οι περιγραφές από αυτόπτες μάρτυρες...

Δείτε τις φωτογραφίες...

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση κατά του πλήθους στη...
διάρκεια υπαίθριας συναυλίας country στο Λας Βέγκας, είναι τουλάχιστον 20 ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας ύποπτος ως δράστης σκοτώθηκε και ότι πιστεύεται ότι δεν υπάρχουν «άλλοι ένοπλοι ύποπτοι στην περιοχή της συναυλίας».

Ο εκπρόσωπος του University Μedical Center Hospital δήλωσε ότι 14 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και φέρουν τραύματα από σφαίρες.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας ανακοίνωσε στο Twitter: «επιβεβαιώνουμε ότι ένας ύποπτος εξουδετερώθηκε. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Επαναλαμβάνουμε, μην κυκλοφορείτε στην περιοχή της κεντρικής λεωφόρου (the Strip) αυτήν την ώρα».





















Αν και τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένας ύποπτος σκοτώθηκε, αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τη διατύπωση του μηνύματος της αστυνομίας στο Twitter, που δεν διευκρινίζει εάν ο ύποπτος είναι νεκρός ή τραυματίας.

Οι New York Times είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι η στυνομία ερευνά πληροφορίες για ένοπλες επιθέσεις και σε άλλα σημεία της γνωστής κεντρικής λεωφόρου του Λας Βέγκας.

Η αστυνομία δεν έχει σχολιάσει αυτήν την πληροφορία.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πυροβολισμούς και στο ξενοδοχείο, όπου η αστυνομία αναζητούσε τον δράστη της επίθεσης, σύμφωνα με το CNN και τους NYT.

Οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο ΜακΚάραν του Λας Βέγκας έχουν διακοπεί προσωρινά.
Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη στιγμή της επίθεσης

Την ίδια ώρα συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη στιγμή της επίθεσης έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

«Είναι θεότρελο, πάω να πάρω ένα όπλο και να γυρίσω πίσω, έρχομαι, τι έγινε, κάποιου είδους σφαγή, ένας άντρας είχε βαρύ οπλισμό, σίγουρα, είδα ένα κορίτσι να πυροβολείται στο πρόσωπο δίπλα μου, τα μυαλά της κρέμονταν έξω», ανέφερε μάρτυρας. «Πέσαμε όλοι στο έδαφος και σερνόμασταν μέχρι να φύγουμε» είπε μια γυναίκα.

«Ήταν άσχημα. Πολλοί άνθρωποι χτυπήθηκαν, πολλοί τραυματίστηκαν. Το σημείο, όπου ήταν οι τραυματιοφορείς, πλημμύρισε από ανθρώπους. Μεταφέραμε τουλάχιστον 4-5. Δύο άτομα που γνώριζα ποδοπατήθηκαν, ένας κύριος πυροβολήθηκε στο κεφάλι, ένας άλλος στο πόδι, μια κυρία δέχθηκε σφαίρα στα πλευρά και μια άλλη στο πλευρό του κεφαλιού της...», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Fox News.

Ακόμη μία αυτόπτης μάρτυρας είπε στο δίκτυο KSNC ότι στην αρχή οι πυροβολισμοί της ακούγονταν σαν βεγγαλικά. «Δεν ακουγόταν φυσιολογικά, ήταν σαν τον κρότο από αυτόματα όπλα, σαν να έριχναν εκατοντάδες σφαίρες. Ο φίλος μου με τράβηξε πίσω.... Κρυφτήκαμε κι ακούγαμε να πέφτουν εκατοντάδες πυροβολισμοί και κάπου 10΄αργότερα ήρθε η αστυνομία κι απέκλεισαν όλους τους δρόμους».
 
 
 
 
 
 
 
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: