26.10.17

Με δανεικό κουστούμι στη δεξίωση!...

Ατρόμητος
Μπορεί να μας προκύψει άραγε το «φαινόμενο Λέστερ» και στο ελληνικό πρωτάθλημα;...
Προφανώς και δεν θα είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου για να συμβεί κάτι τέτοιο (ακόμη και...
στην Αγγλία δεν το βλέπουν άλλωστε συχνά) όπως μετά και την ολοκλήρωση της όγδοης αγωνιστικής ο Ατρόμητος βρίσκεται μόνος του στην κορυφή, αφήνοντας πίσω του τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου.

Έχοντας νικήσει και μάλιστα εκτός έδρας τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ το Περιστέρι δείχνει τα φτερά του και τα «καινούργια πράγματα»που μας παρουσιάζει σε αυτήν την… πτήση του και στα οποία αξίζει να σταθεί κανείς, αν προσπαθήσει να εξηγήσει τη μέχρι τώρα επιτυχία του, εντοπίζονται -κατά την ταπεινή μας άποψη- σε τρεις παραμέτρους.

Το πιο ενδιαφέρον της ιστορίας είναι ότι ο Ατρόμητος έχει καταφέρει να μπει στη δεξίωση της πρώτης θέσης με δανεικό κουστούμι. Δεν ξέρουμε πώς το έχει καταφέρει (γιατί πραγματικά είναι… τέχνη) αλλά έχει εντάξει στην ομάδα του παίκτες με δανεισμό και από τον Ολυμπιακό (Ρισβάνη, Γιαννιώτη-ο δεύτερος πήγε τυπικά ως ελεύθερος) αλλά και τον ΠΑΟΚ (Χατζηισαία, Ουάρντα, Γιαννούλη).

Το δεύτερο εύρημα μας προκύπτει από την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε εναντίον της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Θέλετε να τη θυμηθούμε; Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Βασιλακάκης, Μπουσούλατζιτς(86΄ Ζησόπουλος), Ούμπιδες (66' Κυριακίδης), Ουαρντά, Ντιγκινί, Νταουντά (65' Καρασαλίδης).

Εννέα στους 14 παίκτες που αγωνίστηκαν είναι ελληνικής καταγωγής και αυτό έχει να μας πει αρκετά, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ΠΑΟΚ πήγε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με ποσοστό 0/14 σε ότι αφορά τους ντόπιους. Σε όλα αυτά θα προσθέσουμε και τον «άγνωστο» Αυστριακό προπονητή Νταμίρ Κάναντι ο οποίος ήρθε στη χώρα μας στα 47 του χρόνια και να δούμε αν θα αποδειχθεί «νέος Ρανιέρι».

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ο Ατρόμητος διαθέτει και έμπειρους και άξιους παίκτες όπως και διοίκηση με ποδοσφαιρική λογική αφού ο Γιώργος Σπανός έχει πετύχει αρκετά πράγματα και χαλάει την εικόνα του μόνον όταν συμμετέχει κι αυτός στο… κυνήγι των διαιτητών.

Το αν ο Ατρόμητος θα αντέξει το βάρος της ευθύνης ή θα καταρρεύσει δεν είμαστε προφήτες για να το ξέρουμε καθώς καταγράφουμε το «τώρα» και δεν μπορούμε να αναφερθούμε στο αύριο.

Συνήθως στο τέλος της ιστορίας υποχωρεί ο ανίσχυρος και ανεβαίνουν οι πιο δυνατοί και στο ελληνικό ποδόσφαιρο την εξαίρεση του κανόνα τη βιώσαμε πριν από… 30 χρόνια όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα η Λάρισα!

Μιχάλης Μορφονιός

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: