2.10.17

Τέλος στη συζήτηση επί των διαδικαστικών…

Στο επίκεντρο την πολιτική θα επιχειρήσουν να βάλουν το επόμενο διάστημα οι υποψήφιοι αρχηγοί του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά, καθώς...
τα διαδικαστικά παίρνουν σιγά σιγά τον δρόμο τους. Και αυτό χάρη στο γεγονός ότι σε συνεδρίασή της την Παρασκευή, η Επιτροπή Αλιβιζάτου κατέληξε σε συγκεκριμένη απόφαση για την on line διασύνδεση των καλπών, αν και δεν έκανε το ίδιο για το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, το οποίο και έχει παραπέμψει στους αρχηγούς.

Το έργο της on line διασύνδεσης των καλπών θα αναλάβουν από κοινού οι εταιρείες επικοινωνίας Wind και λογισμικού OTS, έναντι ποσού ύψους μικρότερου από 500.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες ζήτησαν 300.000 ευρώ η πρώτη και 350.000 ευρώ η δεύτερη, αλλά υπολογίζεται να ζητηθεί από τη Wind να μην χορηγήσει τους υπολογιστές, ώστε να μειωθεί το κόστος και να καταστεί προσιτό για τους διοργανωτές της εκλογικής διαδικασίας. Σε κάθε περίπτωση, οι δύο προσφορές ήταν οι πλέον συμφέρουσες, από αυτές που έφτασαν στα χέρια του Νίκου Αλιβιζάτου.


Σύμφωνα με τα εμπλεκόμενα στη διαδικασία κόμματα μάλιστα, το χρονικό ορόσημο της 5ης Νοεμβρίου είναι εφικτό να μην αλλάξει, ενώ αν χρειαστεί να μετατεθεί για κάποιο χρονικό διάστημα, αυτό δεν θα ξεπερνά τη μία ή τις δύο εβδομάδες το πολύ. Παράλληλα, ενώ για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, φέρεται να έχει κλείσει οριστικά το κεφάλαιο ‘ηλεκτρονική, εξ αποστάσεως ψηφοφορία’, για τη Σεβαστουπόλεως δεν συμβαίνει το ίδιο, με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη μάλιστα να προτίθεται να καταθέσει σήμερα κιόλας συγκεκριμένη πρόταση για τη διεξαγωγή της, προκειμένου να καλέσει τα άλλα κόμματα, κινήσεις και υποψηφίους αρχηγούς του χώρου να τοποθετηθούν επ’ αυτής.


Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση στην Κεντροαριστερά φαίνεται να «ξεκολλά» από τα διαδικαστικής φύσεως θέματα, και να στρέφεται στην πολιτική. Τις επόμενες μέρες, μάλιστα, αναμένεται να κυριαρχήσει ως θέμα στον δημόσιο διάλογο η ιδεολογική ταυτότητα του νέου φορέα, κυρίως δε οι πιθανές κυβερνητικές συμμαχίες μετά από τις εκλογές. Επ’ αυτών πλέον και θα κληθούν να τοποθετηθούν οι υποψήφιοι, τόσο κατά τη διάρκεια των περιοδειών τους ανά την Ελλάδα, όσο στις συνεντεύξεις τους, ενώ το πραγματικό ενδιαφέρον θα στραφεί στη διεξαγωγή ντιμπέιτ, εφόσον αυτό προγραμματιστεί και σπεύσουν να συμμετέχουν όλοι σε αυτό...


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: