9.10.17

Στη φυλακή τα «μικρά ψάρια»...

για την απαγωγή Λεμπιδάκη...

Μόνο τα... «μικρά ψάρια» της απαγωγής Λεμπιδάκη έχει στα χέρια της η αστυνομία όπως προκύπτει και...
από τις μαραθώνιες απολογίες των επτά κατηγορουμένων ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα το Σάββατο στο Ηράκλειο.  Σαφές είναι πλέον ότι οι «εγκέφαλοι» της απαγωγής δεν βρίσκονται ακόμα στα χέρια των αρχών, κάτι που υποστήριξαν σε δηλώσεις τους και δύο εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων.

Χαρακτηριστικό είναι πως για κανέναν από τους επτά συλληφθέντες δεν φαίνεται να προκύπτει συμμετοχή στην επιχείρηση αρπαγής του επιχειρηματία στις 30 Μαρτίου (την οποία πραγματοποίησαν τουλάχιστον 5 άτομα σύμφωνα με μαρτυρία του ίδιου του απαχθέντος). Αντίθετα οι ως τώρα συλληφθέντες φαίνεται να αποτελούν τον δεύτερο πυρήνα των απαγωγέων, οι οποίοι ανέλαβαν σε δεύτερο χρόνο την κράτηση και φύλαξη του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ενώ μόνο δύο από τους επτά φαίνεται να αποτελούν συνδετικούς κρίκους μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ομάδας.

Τουλάχιστον δύο από τους κατηγορούμενους υποστήριξαν πως απειλείται η ζωή τους και δεν μπορούν να αποκαλύψουν τους «εγκέφαλους» της απαγωγής ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και δύο δικηγόροι οι οποίοι σε δηλώσεις τους ανέφεραν πως δεν έχουν συλληφθεί οι αρχικοί αυτουργοί της απαγωγής. Συγκεκριμένα ο δικηγόρος Γιώργος Περράκης ο οποίος έχει αναλάβει δύο εκ των κατηγορουμένων δήλωσε: «Αυτοί που οργάνωσαν, σχεδίασαν και εξετέλεσαν την απαγωγή δεν βρίσκονται στο δικαστικό μέγαρο». Με τη δήλωση αυτή συντάχθηκε ερωτώμενος και ο δικηγόρος ενός τρίτου κατηγορουμένου Θωμάς Λεχωβίτης.

Σε βάρος των κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους και απόπειρα εκβίασης από κοινού.

Οι κατηγορίες

Για κάποιους εκ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται οι κατηγορίες της διακεκριμένης περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και για εμπρησμό ενώ σε κάποιους αποδίδεται και η κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.  Ωστόσο, όπως τονίζεται και επισήμως πλέον αναμένονται και νέες συλλήψεις για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 8 ακόμα πρόσωπα έχουν μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και οι επτά συλληφθέντες προφυλακίστηκαν μετά από μια μαραθώνια διαδικασία των απολογιών τους που κράτησε σχεδόν 20 ώρες, από τις 9 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 4:30 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Αναλυτικά την πόρτα των φυλακών πέρασαν:

Ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας (Ε.Κ.) που χρησιμοποιήθηκε ως τελευταίο κρησφύγετο, με καταγωγή από το Ρέθυμνο.

Ο 40χρονος φύλακας στο τελευταίο κρησφύγετο (Β.Γ.) μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης με καταγωγή από τη FYROM.

Ο 44χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στο Ρέθυμνο (Ε.Π.). Φέρεται ως συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων, ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη.

Ο 22χρονος  (Ε.Γ.) κτηνοτρόφος από τα Χανιά. Είχε φυλακιστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος υποψήφιας της ΝΔ, στις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Ο 46χρονος κτηνοτρόφος από τα Σφακιά (Σ.Π.). Στην κατάθεσή του ονομάζει δύο Ρώσους οι οποίοι τον ενέπλεξαν στην απαγωγή. Υποστηρίζει πως φοβάται για τη ζωή του και δεν μπορεί να αποκαλύψει τα προηγούμενα κρησφύγετα.

Ο 60χρονος κτηματομεσίτης από το Ρέθυμνο (Χ.Π.), γραμματέας του τοπικού συλλόγου κατά των πλειστηριασμών (ΣΑΟΡ).

Ο 45χρονος ξυλουργός από το Ρέθυμνο (Ε.Σ.), αντιπρόεδρος του τοπικού συλλόγου κατά των πλειστηριασμών (ΣΑΟΡ) και κατηγορούμενος για τον εμπρησμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο...


efsyn.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: