3.10.17

Οριστικοποιούνται και οι τελευταίες λεπτομέρειες...

για την εκλογική διαδικασία...

Τις τελευταίες λεπτομέρειες για το πώς θα στηθούν οι κάλπες για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου φορέα στην...
Κεντροαριστερά, συζητούν οι εμπλεκόμενοι, ενώ στην προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου πιθανότατα αύριο Τετάρτη, μένει να αποφασιστούν η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, το πόσα ντιμπέιτ θα γίνουν και υπό ποιους όρους, το ποιος θα αναλάβει χρέη εκπροσώπου Τύπου της Επιτροπής, πώς θα στελεχωθούν οι εφορευτικές επιτροπές κ.ο.κ.

Με νέα επιστολή του προς τα μέλη της Επιτροπής μάλιστα, ο Νίκος Αλιβιζάτος, αναφέρεται σε μία σειρά από σημαντικές λεπτομέρειες για την εκλογική διαδικασία, ενώ εσωκλείει διάγραμμα με το πώς θα πρέπει να στηθούν οι κάλπες στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος των εκλογών θα καλυφθεί κατά ένα μέρος με αυτοχρηματοδότηση (σ.σ. προκύπτει από τα συνολικά 20.000 ευρώ που κατέθεσαν οι υποψήφιοι, από 2000 έκαστος και τα χρήματα που θα πληρώνει κάθε προσερχόμενος στις κάλπες για να ψηφίσει), ενώ το υπόλοιπο θα αναλάβουν από κοινού η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, ως τα μόνα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα που εμπλέκονται στη διαδικασία. Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι τα εν λόγω δύο κόμματα έχουν δεχθεί να είναι οι ‘συμβαλλόμενοι’ με τις δύο εταιρείες που θα αναλάβουν το έργο, κάτι που φέρεται να ‘λύνει τα χέρια’ της Επιτροπής Αλιβιζάτου, αφού διαθέτουν ήδη ΑΦΜ και «είναι εξ ορισμού πιο φερέγγυα (ως δικαιούχοι κρατικής επιδότησης) από την ΑΜΚΕ που, σύμφωνα με τον αρχικό μας σχεδιασμό, είχαμε αποφασίσει να συστήσουμε (με τους λογιστές που θα υποδείκνυαν οι υποψήφιοι)», όπως αναφέρεται στην επιστολή.

Όσο για τα βήματα της ψηφοφορίας, χωρίζονται στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο εκλογέας προσέρχεται στο εκλογικό τμήμα χωρίς να έχει κάνει προεγγραφή και σε εκείνες κατά τις οποίες έχει κάνει. Στην πρώτη περίπτωση, τον υποδέχονται σε ένα τραπεζάκι εκτός αιθούσης και τον βοηθούν να συμπληρώσει το σχετικό έντυπο, πληρώνει και παίρνει το κουπόνι του, πηγαίνει στην εφορευτική επιτροπή και δείχνει την ταυτότητά του. Κατόπιν, συμπληρώνονται τα στοιχεία του, διαπιστεύεται μέσω τάμπλετ, πηγαίνει στο παραβάν και εξερχόμενος ρίχνει το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη. Στη δεύτερη περίπτωση, παραλείπεται το τραπεζάκι εκτός της αιθούσης και ο εκλογέας επιδεικνύει την εκτυπωμένη βεβαίωση εγγραφής και την ταυτότητά του, προτού κατευθυνθεί στο παραβάν και ψηφίσει με τον ίδιο τρόπο...


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: