12.2.15

Το pocket square στυλ του Αλέξη Τσίπρα...

Το pocket square στυλ του Αλέξη Τσίπρα
Δείτε τις φωτογραφίες...
Πολύς λόγος έγινε για την εμφάνιση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και το περιβόητο γκρι μαντήλι που φορούσε στις Βρυξέλλες, το οποίο ξένισε μόνο όσους...
απλά δεν γνωρίζουν από στυλ.  Και επειδή σαν λαός εδώ και πολύ καιρό έχουμε αρχίσει να χάνουμε και το λίγο στυλ που είχαμε, καλό θα ήταν να θυμηθούμε κάποια απλά all time classic πράγματα. 
Το συγκεκριμένο στυλ, με το μαντήλι λέγεται pocket square και φοριέται με πολλούς τρόπους, με γραβάτα, με παπιγιόν ή και μόνο του, όπως το φόρεσε ο πρωθυπουργός. Αν αποφασίσετε μάλιστα να το φορέσετε σκέτο, υπάρχουν και σε αυτήν την περίπτωση διάφοροι τρόποι, όπως ο κλασικός, ο μοντέρνος, ο απλός αλλά και ο επιμελώς ατημέλητος. 
 Η εμφάνιση του συγκεκριμένου στυλ έχει την αρχή του στη δεκαετία του 30 και αποτελούσε βασική ένδειξη κομψότητας. Οι Γάλλοι το μαντήλι αυτό το λένε Pochette, οι αγγλόφωνοι handkerchief και pocket square. Και φυσικά η ύπαρξη αυτής της μικρής τσέπης στο ύψος του στήθους, στην αριστερή πλευρά του αντρικού σακακιού, δεν υπάρχει χωρίς άλλο λόγο, ούτε φυσικά για να βάζουμε τσιγάρα ή γυαλιά. Είναι θέση αποκλειστικά για το pochette, το μαντήλι δηλαδή.Το pocket square άλλωστε είναι αυτή η μικρή λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά και ξεχωρίζει τον απλά καλοντυμένο από τον στυλάτο.
Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μερικές από τις πιο κομψές εμφανίσεις γνωστών σταρ του Hollywood αλλά και πολιτικών και άλλων προσώπων με pocket square στυλ και σας τις παρουσιάζουμε. Μεταξύ αυτών και ένας από τους πιο κομψούς άντρες του Hollywood, o κύριος James Bond, Daniel Craig..


 



 

 






πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: