23.2.15

H Μέρκελ, με φόρμα της Siemens...


"Μια χώρα που διεκδικεί ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη δεν αρκεί νάχει οικονομική ευρωστία. Απαιτείται και ένα ηθικό πλεονέκτημα"...

NEA ANAΡΤΗΣΗ 

Φόρμα εργασίας της Siemens φόρεσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο επίσκεψής της σε εργοστάσιο στη Βαυαρία.
Έχοντας στο πλευρό της τον...
CEO του γερμανικού κολοσσού , Τζο Κέσερ, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στην πόλη Άμπεργκ, που απασχολεί 1.200 εργάτες και βραβεύθηκε ως το «Εργοστάσιο της Χρονιάς».

πηγή topontiki.gr

"Μια χώρα που διεκδικεί ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη δεν αρκεί νάχει οικονομική ευρωστία. Απαιτείται και ένα ηθικό πλεονέκτημα. Και τι σημαίνει μια χώρα νάχει ηθικό πλεονέκτημα το γνωρίζουν καλά οι Γερμανοί διανοούμενοι που έχουν μελετήσει καλά την ελληνική Γραμματεία. Πάμε λοιπόν:

Η οικονομική ευρωστία της Γερμανίας στηρίζεται σήμερα σε κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας που είναι θεμελιωμένοι σε αίμα ανθρώπινο".
 Το συγκεκριμένο απόσπασμα -το οποίο θυμηθήκαμε, διαβάζοντας την παραπάνω είδηση- προέρχεται από το imerodromos.gr, το οποίο είχε γράψει, μεταξύ άλλων, για την Siemens τα εξής:

6. Siemens

Χρησιμοποίησε κρατουμένους στα εργοστάσια της. Το 2001 προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν για να προωθήσει προϊόντα της έκαμε χρήση της λέξης Zykon. Το Zykon ήταν το θανατηφόρο εντομοκτόνο που χρησιμοποιήθηκε στους θαλάμους αερίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: