15.2.15

Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση στο Eurogroup θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού...

Δεν έχει "κλείσει" ακόμη το όνομα του Προέδρου...
Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τη δέσμευσή της και να μην μπει στη λογική συνέχισης του προηγούμενου προγράμματος.

Αυτό δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπη «Ακραίως» του ΣΚΑΪ, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Και επιβεβαίωσε ότι...
σήμερα το βράδυ θα ανακοινωθεί η πρόταση της κυβέρνησης για το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
  «Ούτε τη Δευτέρα κυβίστηση από την κυβέρνηση» 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε πως «είναι μια πρώτη μεγάλη νίκη της νέας κυβέρνησης ότι έχει μπει η ατζέντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο το θέμα της Ελλάδας. Στην τελευταία σύνοδο κορυφής φάνηκε ότι υπάρχουν κάποιες απόψεις, όντως σκληρές, όμως φάνηκε και ότι έχει σχηματοποιηθεί μια ομάδα ισχυρών κρατών που βλέπει με θετικό κομμάτι τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης». Μάλιστα διευκρίνησε πως «έχουμε ήδη συμφωνήσει στην ανάγκη για ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων». 

Πρόσθεσε πως οι επαφές που έκανε ο κ. Τσίπρας με τους κ. Ολάντ και Ρέντσι, συνεχίστηκαν και στη σύνοδο κορυφής. «Αυτοί λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες και τις δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ. Αυτές απορρέουν από τα θεσμικα κείμενα: το Σύμφωνο Σταθερότητας και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο. Θα μπορούσαν να πουν ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυτά που λέει το μνημόνιο. Δεν λένε αυτό, γιατι καταλαβαίνουν ότι πρωτογενή πλεονάσματα 3% το 2015 και 4,5% το 2016 δεν είναι λογικό να υπάρξουν».

Ο κύριος Σακελλαρίδης διαβεβαίωσε πως στο Eurogroup της Δευτέρας η κυβέρνηση θα μείνει αμετακίνητη και δεν θα κάνει την... αναμενόμενη κυβίστηση:

«Να είναι σίγουρος ο ελληνικός λαός οτι και αύριο η ελληνική κυβέρνηση θα υπερασπιστεί, όχι μόνο τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των ευρωπαϊκών λαών». 

Ποιοι και πως θα επαναπροσληφθούν 

Αναφερόμενος στις επαναπροσλήψεις των απολυμένων στο δημόσιο τόνισε:

«Το 2015 από τον προϋπολογισμό προβλέπονται 15.000 προσλήψεις στο δημόσιο. Ο κ. Κατρούγκαλος έχει πει ότι όσες απολύσεις κρίθηκαν αντισυνταγματικές από τα δικαστήρια ή άδικες από την πλευρά της κυβέρνησης-είναι γύρω στις 2500 άνθρωποι μαζί με την ΕΡΤ- και θα είναι ένα ποσό προσλήψεων που θα αφαιρεθεί από τις 15.000».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών αλλά και στους σχολικούς φύλακες, λέγοντας πως η απόλυσή τους κόστισε περισσότερο στο δημόσιο, καθώς και στα σχολικά κτίρια έχουν σημειωθεί φθορές αλλά και για τον καθαρισμό των κτιρίων έγιναν κοστοβόρες συμβάσεις με ιδιώτες.

Αναφερόμενος στις τράπεζες, διαβεβαίωσε πως «όποια απόφαση ληφθεί, είτε έχει να κάνει με τις αλλαγές στη διοίκηση είτε έχει να κάνει με τον έλεγχο, θα είναι κινήσεις που θα έχουν στόχο να τις ισχυροποιήσουν και να βρεθεί μια λύση ώστε το τραπεζικό σύστημα και να δουλέψει υπέρ της ανάπτυξης και η κοινωνία να προστατευτεί».

Μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τον φόρο ακινήτων 

Για τη  μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, εκτίμησε πως θα ωφελήσει και τις τράπεζες καθώς από την απαλλαγή του φορολογικού βάρους τα νοικοκυριά θα μπορέσουν να εξοφλήσουν και τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις.

«Ο φόρος που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ θα βασίζεται στην αναδιάρθρωση των αντικειμενικών αξιών με βάση την απόφαση του ΣτΕ, θα είναι αφορολόγητη η πρώτη κατοικία. Το αφορολόγητο στον ακίνητη περιουσία θα εξαιρεί την πρώτη κατοικία. Το ποσό θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα από την κ. Βαλαβάνη».

Κατέληξε πως, υπήρξε μία σκέψη να φορολογηθούν -στο πλαίσιο του περιουσιολογίου -και στοιχεία της κινητής περιουσίας, όμως, όπως είπε, στην παρούσα φάση θα φορολογηθούν μόνο ακίνητα.

πηγη newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: