6.2.15

Η Αριστερά των ευθυνών και των πράξεων...

Η κυβερνητική επιτροπή
Πυρετώδεις είναι οι εργασίες στο στρατόπεδο της κυβέρνησης, προκειμένου να μετατραπεί ο αρχικός ενθουσιασμός και η αισιοδοξία για πολιτική αλλαγή σε σαφές πολιτικό έργο, μετά την πρώτη εβδομάδα όπου τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και κορυφαίοι υπουργοί πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές για την ανάπτυξη των σχέσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους. 

Στο Μαξίμου ετοιμάζουν...
τις προγραμματικές δηλώσεις που θα καταθέσει η κυβέρνηση το απόγευμα της Κυριακής, καθώς κρίθηκε σκόπιμη η μετάθεση της έναρξης της διαδικασίας κατά μια ημέρα, με την ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης να πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη. 

Για το λόγο αυτό, στο κυβερνητικό συμβούλιο που συνεδρίασε για πρώτη φορά την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κάθε υπουργό ενημέρωση για το ποιες «σπατάλες» θα σταματήσουν και ποιες «οικονομίες» μπορούν να γίνουν σε κάθε υπουργείο. Άλλωστε, στο συγκεκριμένο άξονα ήταν και η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη (ο οποίος απουσίαζε λόγω της συνάντησής του με τον κ. Σόιμπλε) ότι θα εξοικονομήσει χρήματα από τους συμβούλους του υπουργείου για να προσλάβει τις απολυμένες καθαρίστριες. 

Παράλληλα, ένα από τα βασικά θέματα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα ελληνικά ομόλογα, με τον Αλέξη Τσίπρα να επαναλαμβάνει πως πρόκειται για πολιτική πίεση, τονίζοντας προς όλους πως «η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται γιατί η δημοκρατία στην Ευρώπη δεν εκβιάζεται». 
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: