19.2.15

Στα χέρια των δανειστών το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση...

Ο Ντάισελμπλουμ το επιβεβαιώνει. 
Τι αναφέρει το αίτημα...
Μέσω Τwitter ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επιβεβαίωσε ότι έλαβε την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. Το αίτημα της Ελλάδας για παράταση του προγράμματος αφορά μόνο το...
σκέλος της δανειακής σύμβασης και όχι συνέχιση του ισχύοντος προγράμματος.
Η πρόταση της Αθήνας θα εξεταστεί στο Euroworking Group που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και στο οποίο θα κριθεί αν θα συγκληθεί έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή (ενδέχεται να πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης)

Από τη διατύπωση ωστόσο της πρότασης θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και το... μέλλον της, με την ελληνική πλευρά να επικεντρώνεται στην προσεκτική επιλογή των τεχνικών όρων, προκειμένου να μην υπάρχουν περιθώρια παρερμηνειών των πολιτικών όρων που θα περιλαμβάνει, τόσο από το... εσωτερικό, όσο και από τους Ευρωπαίους.

Από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι εταίροι επιθυμούν το σχέδιο της Ελλάδας να βρίσκεται μεταξύ του κειμένου Μοσκοβισί και του προσχεδίου Ντάισελμπλουμ που παρουσιάστηκε στο τελευταίο Eurogroup, με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να αναλαμβάνει ρόλο διαμεσολαβητή, προκειμένου να καμφθεί η αδιαλλαξία των Γερούν Ντάισελμπλουμ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: