26.2.15

Μπλέξαν… οι Σοφίες...

Κλήτευση της γραμματέως του Ευάγγελου Βενιζέλου...

crimenet.gr

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Με εισήγηση της εισαγγελέως καλείται στο ειδικό δικαστήριο η Γραμματέας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στο δικαστήριο η...
κατάθεση της γραμματέα του πρώην υπουργού Οικονομικών που άφησε υπονοούμενα ότι η νόθευση της λίστας Λαγκάρντ πιθανόν να έγινε επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όπως είπε, ο κωδικός «Σοφία» που άνοιξε τη λίστα κάποιο βράδυ, όπως έδειξε η έρευνα, δεν είναι δικός της αλλά μπορεί να είναι κάποιας άλλης Σοφίας, «της Σοφίας Μπέλπα γραμματέως του Ευάγγελου Βενιζέλου».

Ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος είπε ότι «υπάρχει θέμα παραγραφής των αδικημάτων που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου».

Η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου συμφώνησε πως για το θέμα δεν έχει καταλήξει το δικαστήριο.

Ο μάρτυρας είπε ακόμη ότι «ίσως το ήρεμο ύφος του τον κάνει να παρεξηγείται ότι είναι υπερόπτης» και πρόσθεσε πως γνωρίζει ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τις εξαδέλφες του – είχαν και διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις, επεσήμανε – ώστε να διακινδυνεύσει μα σβήσει τα ονόματά τους από τη λίστα Λαγκάρντ.

Νωρίτερα ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών και εξειδικευμένος σε θέματα πληροφορικής Γ. Αγγελόπουλος κατέθεσε ότι είδε τη λίστα, την αντέγραψε, αλλά δεν είδε όνομα συγγενούς του πρώην ΥΠΟΙΚ.

Είπε παράλληλα ότι ο πρώην υπουργός του παρέδωσε το CD που ήρθε από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι και του ζήτησε να κάνει μία επιλογή με τα μεγαλύτερα ποσά που αναγραφόταν.

Όπως είπε, αντέγραψε του 20 μεγαλύτερους καταθέτες που έφταναν συνολικά τα 500 εκατ. δολάρια και εκτύπωσε έναν κατάλογο. Έπειτα όπως είπε επέστρεψε το CD και απαντώντας σχετικά επεσήμανε πως «όνομα Παπακωνσταντίνου δεν είδα».

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, καθηγητής Νικηφόρος Διαμαντούρος που είπε ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου «έχει υψηλό αίσθημα ευθύνης και ποτέ δεν θα έκανε παράνομη πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: