26.2.15

Φλαμπουράρης: Ένα πιστωτικό γεγονός δεν συμφέρει ούτε αυτούς, ούτε εμάς...


Στη μαραθώνια συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη, καθώς και στη διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας με τους δανειστές, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το κυβερνητικό έργο, Αλ. Φλαμπουράρης.
«Ηταν μία...
πάρα πολύ παραγωγική Κοινοβουλευτική ομάδα με στήριξη του mail, με κριτική και με απόρριψη. Αυτοί που μιλήσαν ήταν περίπου 18, που τάχθηκαν είτε εναντίον, είτε με εντονότατο προβληματισμό που σήμαινε ουσιαστικά άρνηση, εν τέλει ψηφίσαν μόνο 10, πέντε κατά και πέντε λευκό», τόνισε ο   Φλαμπουράρης στο πρωινό του MEGA.

Και πρόσθεσε: «Είναι λογικό σε ένα τέτοιο κείμενο, το οποίο δεν ήταν σαφές, δεν ήταν 100% στη γραμμή που είχαμε εμείς, ήταν λογικό».

Στο ερώτημα αν πρέπει αυτή η συμφωνία να έρθει στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας ήταν κατηγορηματικός. «Χθες δεν αποφασίσαμε τι θα γίνει. Κάποιοι υποστήριξαν ότι πρέπει να έρθει, κάποιοι υποστήριξαν ότι δεν είναι ανάγκη να έρθει στη Βουλή. 

Η τελική απόφαση θα παρθεί στην πολιτική γραμματεία. Αν θέλετε τη γνώμη τη δική μου πρέπει να έρθει, από κει και πέρα δεν μπορώ να σας πω τι θα γίνει», είπε ο κ. Φλαμπουράρης.

Καθησυχαστικός σχετικά με το πρόβλημα ρευστότητας εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας.
"Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αλλά νομίζουμε ότι άμεσα με τα μέτρα που θα ξεκινήσουμε θα υπάρξει ρευστότητα", ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο "MEGA". 

Σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ μετά και τη χθεσινή δήλωση του Γ. Βαρουφάκη ότι "θα έχουμε πρόβλημα είναι στην αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ τώρα και της ΕΚΤ τον Ιούλιο", ο υπουργός Επικρατείας είπε: "Αν δεν έχουμε μαζέψει το 1,4 και έχουμε μαζέψει 0,8 θα ζητήσουμε παράταση δύο μηνών". 

Ερωτηθείς σχετικά υποστήριξε ότι "δεν θα γίνει πιστωτικό γεγονός, δεν τους συμφέρει ούτε αυτούς ούτε εμάς".

Για τον ΦΠΑ ο κ. Φλαμπουράρης εξέφρασε την εκτίμησή του ότι δεν χρειάζεται να αυξηθεί ο ΦΠΑ, διότι, όπως επισήμανε η αύξησή του δεν φέρνει τα έσοδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ρύθμιση για τις 100 δόσεις θα φέρει έσοδα και δεν θα δημιουργήσει χρηματοπιστωτικό πρόβλημα. "Δεν μπορεί να πουν όχι οι θεσμοί", υποστήριξε και διευκρίνισε ότι οι σχετικές ρυθμίσεις θα κατατεθούν όπως είχαν αναγγελθεί με την προσθήκη μιας πρόβλεψης για μπόνους σε όσους "πληρώνουν σωστά μέχρι τώρα".

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι όλα τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση θα αρχίσουν να υλοποιούνται από σήμερα μέχρι και το τέλος του έτους που δοθεί η 13η σύνταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: