13.2.15

Μεταρρυθμίσεις: Πού συμφωνούν και πού διαφωνούν Αθήνα- Βρυξέλλες...

Μεταρρυθμίσεις: Πού συμφωνούν και πού διαφωνούν Αθήνα- Βρυξέλλες
Στη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη η Ελλάδα και οι εταίροι τοποθετούνται σχετικά με τις...
μεταρρυθμίσεις. Η λέξη μεταρρύθμιση είναι από τις πιο κακοποιημένες λέξεις των μνημονιακών ετών και συνήθως ως τέτοιες περιγράφονταν αρνητικές για το σύνολο και θετικές για τις ελίτ ρυθμίσεις.
Όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, το μνημόνιο ήταν το φύλλον συκής για να καλυφθούν αντικοινωνικές "μεταρρυθμίσεις". Τον αντικοινωνικό χαρακτήρα πολλών ρυθμίσεων του μνημονίου παραδέχτηκε άλλωστε στη σύνοδο κορυφής και ο Ζαν Κλωντ Γιουνκερ.
Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση θα επιμείνει και όπως φαίνεται συμφωνούν και οι εταίροι σε μεταρρυθμίσεις που αφορούν τη δημόσια διοίκηση, τη καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Αντιθέτως η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε συναντίληψη με τους εταίρους σε μεταρρυθμίσεις στην υγεία, στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, στο συνταξιοδοτικό σύστημα.
Τέλος υπάρχουν κατηγορίες που κατά την κυβέρνηση οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν πρέπει να εγκαταλειφθούν όπως τα εργασιακά, το πρωτογενές πλεόνασμα και οι ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες δεν τίθενται από την κυβέρνηση υπό διαπραγμάτευση...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: