27.2.15

Με τους «απολυμένους» βουλευτές της ΕΡΤ τι θα γίνει;...



Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που απολύθηκαν εν μια νυκτί, προβλέπεται από το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, ότι θα επαναπροσληφθούν εφόσον το επιθυμούν.

Ωστόσο...
κάποιοι από τους νυν βουλευτές ανήκουν στην κατηγορία των απολυμένων της ΕΡΤ, ενώ ήδη από την προηγούμενη Βουλή υπήρχαν δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης που είχαν εκλεγεί βουλευτές. 

Για παράδειγμα, στη ΝΔ η Άννα Καραμανλή ήταν δημοσιογράφος της ΕΡΤ, αλλά δεν είναι γνωστό εάν έπαψε η σχέση εργασίας όταν εξελέγη. Και αυτό διότι, ως είθισται, όσοι είναι στο Δημόσιο παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών όταν γίνονται βουλευτές και δεν παύει η ασφαλιστική συνέχεια που προβλέπει η εργασιακή τους ιδιότητα. Όταν ολοκληρωθεί ο βουλευτικός τους βίος έχουν δικαίωμα να επιστρέψουν στη θέση τους, πράγμα όμως που δεν ισχύει στην περίπτωση της κυρίας Καραμανλή, η οποία επανεξελέγη τον Ιανουάριο του 2015. 

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφοι της ΕΡΤ όταν έπεσε το «μαύρο», ήταν η Αννέτα Καββαδία, η Αγλαϊα Κυρίτση και ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος αγωνίστηκε από την «πειρατική» ΕΤ3 μέχρι και τη στιγμή που έγινε βουλευτής. 

Οι παραπάνω περιπτώσεις, νομικά συγκαταλέγονται στους απολυμένους της ΕΡΤ. Για εκείνους, όμως, θα υπάρξει πρόβλεψη επαναπρόσληψης; Θα συνεχιστεί δηλαδή η σχέση εργασίας με καθεστώς άνευ αποδοχών; Και τι θα γίνει με εκείνους που είχαν ειδικές συμβάσεις ή συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου;

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: