6.3.14

Σήμερα η πολιτική διακήρυξη της "Ελιάς"...


Σήμερα η πολιτική διακήρυξη της «Ελιάς»Εντός της ημέρας αναμένεται να "κλειδώσει" το κείμενο της Διακήρυξης της "Ελιάς", όπου σύμφωνα με...
πληροφορίες θα προσδιορίζονται τα ιδεολογικά όρια του χώρου μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και θα δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και τη Δημοκρατία και την εξάλειψη πελατειακών φαινομένων του παρελθόντος.


Αναμένεται ακόμα να δίνεται μεγάλη βαρύτητα στο μέλλον της Ευρώπης, και το τρόπο με τον οποίο αυτή θα καταστεί πιο προοδευτική, με τις ευρωεκλογές να εμφανίζονται πλέον μόνο ως πρώτος σταθμός, μιας μεγάλης πορείας που θα ευαγγελίζεται η διακήρυξη του συμμαχικού σχήματος.

Αυτό θα ονομάζεται εκτός μεγάλου απροόπτου «Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη», θέλοντας να δείξει ακριβώς το εύρος που επιχειρεί να καλύψει μεταξύ των δύο νέων πόλων όπως δημιουργούνται στο νέο πολιτικό σύστημα της χώρας. Η εναλλακτική άλλωστε ονομασία «Ελιά – Προοδευτική Παράταξη» δείχνει να αποδυναμώνεται συνεχώς. Όσο για το σύμβολο, έχουν παρουσιαστεί πολλές εναλλακτικές μορφές από ομάδα γραφιστών που έχει αναλάβει το πρότζεκτ. Μεταξύ αυτών, ένα ελικοειδές σπιράλ που αποτελεί τα «φύλλα» της «Ελιάς», σχήμα που δεν κέρδισε πάντως τις εντυπώσεις, μία στατική «Ελιά» σε διάφορα χρώματα και μία «μπλεγμένη» «Ελιά» αποτελούμενη από όλα τα χρώματα που συνθέτουν την Κεντροαριστερά. Μέχρι στιγμής, η τελευταία επιλογή είναι και η επικρατέστερη.

Όσο για το ευρωψηφοδέλτιο, κάτω από το κοινό για όλους σύμβολο, αναμένεται να τοποθετούνται κατά σειρά ο πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ, το σύμβολο της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» και εκείνο της «Δυναμικής Ελλάδας», ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει ένα ακόμα που θα εκπροσωπεί τις μικρότερες κινήσεις που συμπράττουν στο εγχείρημα.

Σύμφωνα με ένα πρώτο, ενδεικτικό πρόγραμμα στο οποίο τείνουν να καταλήξουν οι επιμέρους κινήσεις, η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του συνεργατικού σχήματος, θα ανοίξει το μεσημέρι του Σαββάτου ακριβώς με την παρουσίαση της Πολιτικής Διακήρυξής του καθώς και του λογότυπου και του σήματός του. Αμέσως μετά τον λόγο θα πάρουν οι επικεφαλής, αλλά και εκπρόσωποι των κομμάτων, πρωτοβουλιών και κινήσεων που θα μετέχουν στη Συνδιάσκεψη, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος, ο άτυπος επικεφαλής της Πρωτοβουλίας των «58» Γιάννης Βούλγαρης και ο επικεφαλής της Δυναμικής Ελλάδας Ηλίας Μόσιαλος, ο Παναγιώτης Βλάχος (Μπροστά), ο Νίκος Διακουλάκης (Πρωτοβουλία Β), ο Γιάννης Τούντας (Πολιτεία 2012) και ο Γιάννης Ράπτης (Νέοι Μεταρρυθμιστές), ενώ θα παρεμβάλλονται μέλη των κινήσεων από όλη την Ελλάδα, εκπροσωπώντας κοινωνικούς χώρους, παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.

Την Κυριακή, στο επίκεντρο θα βρεθούν τόσο οι ευρωεκλογές όσο και οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μαΐου, με την παρουσίαση της Διακήρυξης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις ευρωεκλογές και τις ομιλίες επικεφαλής των πολιτικών φορέων, ευρωβουλευτών, υποψηφίων στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων παραγωγικών και κοινωνικών φορέων κ.ο.κ. Τις εργασίες της διήμερης Συνδιάσκεψης στο ΣΕΦ θα «κλείσει» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: