31.3.14

"Η πρόταση μομφής πατούσε πολύ καλά πολιτικά"...

Σχόλια του Ν. Βούτση για την πρόταση δυσπιστίας κατά του Στουρνάρα...

"Επί της ουσίας επιδιώκαμε -όπως έγινε και με τη δημόσια δήλωση του προέδρου μας, το Σάββατο- να φέρουμε...
στην επιφάνεια, με τον πιο έντονο τρόπο, την ουσία αυτού του νομοσχεδίου, σε σχέση με τις τράπεζες", δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, "αν το κόστος θα ήταν να πάει δύο- τρεις μέρες πιο μετά το Eurogroup ή και η όποια εκταμίευση της δόσης, αυτό θα έπρεπε να είναι αποδεκτό και από την ίδια την κυβέρνηση, στο όνομα της δημοκρατίας. Υπάρχει, δηλαδή, πράγματι αυτός ο λόγος που λέει η κυβέρνηση και τον είχαμε στο σκεπτικό μας, ήταν μέσα στη λογική μας. Δεν είχαμε πρόβλημα, για να το πω ευθέως".

Σημείωσε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε πως η πρόταση μομφής, ενώ δεν είχε παρέλθει το εξάμηνο, μπορεί να μην γινόταν αποδεκτή, λέγοντας: "η πρόταση δυσπιστίας πατούσε πάρα πολύ καλά πολιτικά και το κατάλαβε και ο κ. Σταμάτης. Είναι ένα θέμα προφανώς αμφιλεγόμενο, όπως και όλα τα πρωτόγνωρα που συμβαίνουν στη Βουλή. Με αυτή την έννοια, είναι καλύτερα να μπαίνουν στην πολιτική τους ουσία, παρά να βυζαντινολογούμε και να συνταγματολογούμε (ο) καθένας από τη σκοπιά του. Τα είχαμε σκεφτεί όλα και ήμασταν σε γνώση όλων των απόψεων γύρω από αυτά. Ακόμα και αυτά που είπαν περί Παραρά κλπ, προφανώς εμείς τα ξέραμε από την προηγούμενη"...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: