31.3.14

Παπαδημούλης: Πρωταπριλιά ήταν το Σαββατοκύριακο...

 
... δεν θα μπορέσουν να την αποφύγουν"...
Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ. Παπαδημούλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στον ρ/σ Alpha 989 (Σπ. Χαριτάτος).
Η παράδοση ορίζει την αυριανή μέρα ως τη μέρα που λέμε ψέματα, αλλά...
η κυβέρνηση μας «φλόμωσε» στο ψέμα το σαββατοκύριακο. Ποιο ήταν το βασικό επιχείρημά της για να περάσει με την εξευτελιστική διαδικασία του κατεπείγοντος 853 ρυθμίσεις συσκευασμένες σε τρία άρθρα; Η συνεδρίαση του Eurogroup την 1η Απριλίου για να μας δώσει τη δόση, οπότε πρέπει να προλάβουμε να ψηφίσουμε για να μην τη χάσουμε. Σήμερα λοιπόν μαθαίνουμε ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει στις 17 Απριλίου. Επομένως, ήταν συνειδητό ψέμα όλο αυτό γύρω από το οποίο οικοδομήθηκε ο κυβερνητικός εκβιασμός. Περιμένουμε άμεσα να βγει κάποιος από την κυβέρνηση και να μας πει πότε ακριβώς έμαθαν ότι η συνεδρίαση για τη δόση θα γίνει στις 17 Απριλίου, και όχι αύριο. Διότι, αν δεν το ήξεραν, είναι ανίκανοι. Αν πάλι το ήξεραν, τότε είναι ψεύτες.

Το «colpo grosso» στο νομοσχέδιο είναι οι τράπεζες, και ειδικά η Eurobank

Το «colpo grosso» σε αυτό το νομοσχέδιο είναι οι τράπεζες, και ειδικά η Eurobank. Στο εξής, τη μετοχή της, που την αγόρασε με χρήματα του φορολογούμενου το κράτος και την έδωσε στο Τ.Χ.Σ με 1,25 ευρώ/μετοχή, μπορεί να την πουλήσει και με 0,30 ευρώ, τέσσερις φορές κάτω δηλαδή από την αξία της. Ακόμη και η Κομισιόν -με mail που εστάλη στο ΤΧΣ, αλλά που κρύβεται επιμελώς από την κυβέρνηση- προειδοποιεί ότι αν πουλήσετε πιο φθηνά από ότι αγοράσατε, αυτό συνιστά κρατική επιχορήγηση προς ιδιώτη που παραβιάζει του κανόνες ανταγωνισμού. Ακόμη και ο αρμόδιος Επίτροπος Αλμούνια εφιστά την προσοχή για το ίδιο θέμα. Επιπρόσθετα, και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής (σελ. 33-34 της γνωμοδότησής του, που πέρασε στο ντούκου με τις διαδικασίες-εξπρές) αμφισβητεί τη συνταγματικότητα της συγκεκριμένης ρύθμισης που απαλλάσσει προκαταβολικά από τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών τους υπεύθυνους.

Τη λαϊκή μομφή στην κάλπη του Μαΐου δεν θα μπορέσουν να την αποφύγουν

Η πρόταση μομφής προς τον κ. Στουρνάρα είχε έναν ισχυρό πολιτικό συμβολισμό: όταν αυτή η κυβέρνηση επιτίθεται στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και στο δημόσιο συμφέρον με τέτοια μέτρα, εμείς δίνουμε σήμα στην κοινωνία ότι εκεί δεν είμαστε καθώς πρέπει αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βάλουμε ένα φρένο. Είναι αφετηρία ενός ανένδοτου πολιτικού και κοινωνικού αγώνα για να ηττηθεί στην κάλπη, μιαν ώρα αρχύτερα, αυτή η πολιτική και αυτή η κυβέρνηση. Μπορεί να απέφυγαν με κόλπα και «κωλοτούμπες» την κοινοβουλευτική μομφή. Μπορεί σήμερα να απορρίψουν τη μομφή στο Προεδρείο της Βουλής. Αλλά, τη λαϊκή μομφή στην κάλπη του Μαΐου δεν θα μπορέσουν να την αποφύγουν.

Αν νομίζουν ότι οι Έλληνες τρώνε κουτόχορτο, είναι γελασμένοι

Τους τελευταίους έξι μήνες, όλες οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ από μία έως πέντε μονάδες. Όταν έβγαινε μια δημοσκόπηση με τον ΣΥΡΙΖΑ μία ή δύο μονάδες μπροστά, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μιλούσαν για «ντέρμπυ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ». Όταν βγήκε δημοσκόπηση με προβάδισμα 0,4% της ΝΔ, μίλησαν για «πρωτιά στη ΝΔ-πολιτική ανατροπή». Ζήτω η αξιοπιστία, ζήτω η αντικειμενικότητα, ζήτω η πολιτική σκοπιμότητα των ιδιοκτητών των ΜΜΕ. Αν νομίζουν ότι οι Έλληνες που τους έχουν κατακλέψει τα πάντα, τρώνε κουτόχορτο, είναι γελασμένοι. Κι αυτό θα φανεί γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: