31.3.14

"Αποδεχθείτε ότι είναι νεκροί και ετοιμαστείτε για τις κηδείες τους"...

«Αποδεχθείτε ότι είναι νεκροί και ετοιμαστείτε για τις κηδείες τους» - Το σκληρό μήνυμα της Κίνας στους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου Boeing
Το σκληρό μήνυμα της Κίνας στους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου Boeing...

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ δήλωσε πως "θα ψάχνουμε το αεροπλάνο όσο χρειαστεί".



Οι έρευνες για το μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines μπορεί να συνεχίζονται, οι ελπίδες όμως...
μέρα με τη μέρα, λεπτό με το λεπτό, χάνονται για τις 239 ψυχές που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Τη στιγμή, λοιπόν, που τα πορτοκαλί και κόκκινου χρώματος αντικείμενα τα οποία ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα κινεζικό αεροσκάφος στο Νότιο Ινδικό, αποδείχθηκαν αλιευτικός… εξοπλισμός, η Κίνα έστειλε, μέσω της επίσημης κινεζικής κρατικής εφημερίδας, το πιο σκληρό μήνυμα που θα μπορούσε να στείλει στις οικογένειες των Κινέζων επιβατών της μοιραίας πτήσης της Malaysia. «Αποδεχθείτε ότι είναι νεκροί και ετοιμαστείτε για τις κηδείες τους».

Η Κίνα μέσω της China Daily προτρέπει τους συγγενείς των άτυχων επιβαινόντων να αποδεχθούν το μοιραίο και να αρχίσουν να ετοιμάζονται για τις κηδείες των δικών τους ανθρώπων. «Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι εμπλεκόμενοι είναι να συνεχίσουν τις έρευνες για τα συντρίμμια, να συνεχίσουν τη συνεργασία με τη Μαλαισία για περισσότερες πληροφορίες και να αρχίσουν όλες τις προετοιμασίες για τις κηδείες. «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε το θυμό να υπερισχύσει της λογικής», σημειώνεται στο editorial.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ευαίσθητες πληροφορίες δεν μπορούν να αποκαλυφθούν δημόσια», υπογραμμίζει η Κίνα και προσθέτει: «Μπορεί η Μαλαισία να χειρίστηκε με αδεξιότητα το θέμα, θα πρέπει όμως να κατανοήσουμε ότι αυτό είναι ίσως το πιο παράξενο αεροπορικό δυστύχημα στην Ασία. Δεν θα πρέπει κανείς να κατηγορεί κανείς τις αρχές της Μαλαισίας ότι κρύβει σκόπιμα πληροφορίες, χωρίς να έχει ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία».

Ενδεικτικό είναι ότι την Κυριακή 30 μέλη οικογενειών Κινέζων επιβαινόντων της μοιραίας πτήσης πήγαν στην Κουάλα Λουμπούρ όπου και ύψωσαν πανό στο οποίο έγραφαν: «Πείτε μας τον δολοφόνο. Πείτε μας την αλήθεια. Δώστε τους συγγενείς μας πίσω».

Αυστραλία: «Θα ψάχνουμε το αεροπλάνο όσο χρειαστεί»
Νωρίτερα πάντως, την πρόθεση της χώρας του να μη σταματήσει τις έρευνες αν δεν βρεθεί το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, εξέφρασε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ.

«Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο», είπε στους δημοσιογράφους από την αεροπορική βάση Πιρς στο Περθ και πρόσθεσε: «Μπορούμε να συνεχίσουμε την αναζήτηση για αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθεί και θα συνεχίσουμε την αναζήτηση για αρκετό καιρό μέχρι να βρεθεί».

«Η ένταση και το μέγεθος των επιχειρήσεων αναζήτησης του αεροπλάνου αυξάνεται, δεν μειώνεται», κατέληξε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Συνολικά 20 αεροσκάφη και πλοία ψάχνουν σήμερα στον Ινδικό Ωκεανό, στα ανοικτά της νοτιοδυτικής ακτής της Αυστραλίας, για το Boeing 777 στο οποίο επέβαιναν 227 επιβάτες 12 μέλη πληρώματος...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: