31.3.14

Στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία...

Σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 έως τις 15.00, προχωράει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η στάση εργασίας αφορά στους...
εργαζομένους των νοσοκομείων του λεκανοπεδίου, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται συγκέντρωση, στις 12.00, των οδηγών και των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων των νοσοκομείων έξω από το υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε την απόσυρση της διάταξης από το πολυνομοσχέδιο που προβλέπει την διαθεσιμότητα του συνόλου των οδηγών των νοσοκομείων και τη μεταφορά τους στο ΕΚΑΒ.

"Περιγράψαμε το χάος και τους κινδύνους για την Υγεία των Ασθενών που θα δημιουργηθούν στα Νοσοκομεία, από την στιγμή που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι Οδηγοί.

Ο Υφυπουργός Υγείας μας ανακοίνωσε ότι η διάταξη θα ψηφιστεί γιατί το ΕΚΑΒ θα μετατραπεί σε Ενιαίο Κέντρο που θα αναλάβει το σύνολο των αναγκών των Δημόσιων Νοσοκομείων σε μεταφορές και διακομιδές".

Οι Οδηγοί των Νοσοκομείων θα μεταφερθούν Οργανικά στο ΕΚΑΒ και οι ίδιοι, όσοι βέβαια είναι απαραίτητοι, θα διατεθούν από το ΕΚΑΒ για τις ανάγκες των Νοσοκομείων που σήμερα υπηρετούν.

Είπε επίσης ότι υπάρχει συντονισμός του ΕΚΑΒ με το Υπουργείο Υγείας ώστε να μην υπάρξουν λειτουργικά προβλήματα στα Νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της Διαθεσιμότητας των Οδηγών και ότι οι Συνδικαλιστές αντιδρούν σε όλες τις αλλαγές.

"Μεθοδεύουν το χάος χωρίς ενδοιασμούς προκειμένου να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες μεταφορών και διακομιδών των Νοσοκομείων" αναφέρεται στην ανακοίνωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: