31.3.14

Κακλαμάνης: Γιατί με διέγραψε ο Σαμαράς...



 «Αυτά που είδατε στην τηλεόραση δεν ήταν τίποτα μπροστά από όλα αυτά που γίνονταν στους διαδρόμους της βουλής και στα γραφεία. Την απόφαση την πήρα τελευταία στιγμή, μία ώρα πριν ...
την ψηφοφορία», σχολίασε στον REAL FM, ο Ν. Κακλαμάνης, με αφορμή τη διαγραφή του.Και πρόσθεσε:
«Τα γραφεία στα οποία γίνονταν συσκέψεις ήταν δύο. Του κ. Μπαλτάκου και του κ. Βενιζέλου, όπου πηγαίναμε βουλευτές προκειμένου να κάνουμε αλλαγές, είχαμε συμφωνήσει και μετά μας έλεγαν ότι η τρόικα δεν μας επιτρέπει να αλλάξουμε το ένα, δεν μας επέτρεπε να αλλάξουμε το άλλο».
«Με όση πολιτική αξιοπρέπεια μου έχει απομείνει δεν μου επέτρεπε να ψηφίσω το άρθρο 1. Δεν είπα όχι γιατί ήταν η διανομή του πλεονάσματος μέσα, είπα παρών γιατί πλήττει την καρδιά της ιδεολογίας της παράταξής μου, όπως εγώ τη γνώρισα από το 1974 με την ιδρυτική διακήρυξη που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», πρόσθεσε.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ψήφισα παρών. Τώρα ήθελαν να το κάνουν έτσι. Τυπικά δεν υφίσταται διαγραφή. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας, λέει ότι συγκαλείται η επιτροπή δεοντολογίας, 5 άτομα, καλούν τον βουλευτή, πάει την άποψή του, συνεδριάζουν και βγάζουν την όποια απόφαση. Εδώ έγινε μια σύσκεψη δύο λεπτών με τον κ. Σταμάτη και τον κ. Λαζαρίδη και είδατε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, να ανεβαίνει στην έδρα του προεδρεύοντος κ. Τραγάκη, να γράφει το γράμμα και να του το δίνει», σχολίασε ακόμα ο κ. Κακλαμάνης και συνέχισε:
«Δεν τον ενόχλησε τον κ. Σαμαρά το παρών. Σκέφτηκε την επόμενη μέρα μετά τις 25 Μαΐου. Αυτό είναι που σκέφτηκε και αυτός είναι και ο λόγος που δεν ήθελε να είμαι στην κοινοβουλευτική ομάδα».
«Όταν πανηγυρίζουμε για το 18-20, ε βέβαια, κάποιοι παλιοί, θα ζητούσαμε εξηγήσεις γι αυτό το πράγμα. Είναι σίγουρο αυτό. Εγώ, ούτε και η βάση νοιώθει ξένη από μένα», σημείωσε.
«Την υποψηφιότητα θα την πάω μέχρι τέλους. Είχε ετοιμαστεί τροπολογία για να μπει στο σχέδιο νόμου για τις ευρωεκλογές, να ισχύσει το ασυμβίβαστο και για τις δημοτικές εκλογές. Δεν με ενοχλεί καθόλου, σε μια τέτοια περίπτωση, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα συνεχίσω να είμαι υποψήφιος. Νομίζω ότι πάγωσε το θέμα αυτό, εξαιτίας μηνυμάτων που έλαβε το Μαξίμου από άλλους βουλευτές που είναι υποψήφιοι αλλού και είπαν, τότε, ψάξτε να βρείτε υποψηφίους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: