31.3.14

Αποχή του ΚΚΕ, από την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής...Την απόφασή της να απέχει από την ψηφοφορία της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά του προεδρείου της Βουλής, γνωστοποίησε η Κ.Ο. του ΚΚΕ.

Σε...
σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται: «Το ΚΚΕ στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο – έκτρωμα, που ξηλώνει τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα και ενισχύει τα μεγάλα συμφέροντα, υποστήριξε την πρόταση δυσπιστίας, για να καταδικασθεί η συνολική αντιλαϊκή πολιτική.

Παράλληλα, κάλεσε το λαό να μην παγιδευτεί στο σκηνικό τεχνητής δικομματικής πόλωσης, που στήνουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο βολεύει και τους δύο. Πίσω από αυτήν την πρακτική βρίσκεται η προσπάθεια απόκρυψης της σύγκλισης των δύο κομμάτων σε στρατηγικής σημασίας θέματα, που αφορούν τη στήριξη της ΕΕ, της ευρωπαϊκής λυκοσυμμαχίας, τη στρατηγική που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας».

Το ΚΚΕ τονίζει στην ανακοίνωσή του: «Την πολιτική ευθύνη για την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας την έχει η κυβέρνηση και προς αυτήν στρέφεται η κριτική του ΚΚΕ», ενώ ξεκαθάρισε ότι «η πρόταση μομφής, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του προεδρείου της Βουλής, αμβλύνει την κριτική αυτή και, συνεπώς, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα απέχει από τη σχετική ψηφοφορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: