31.3.14

"Μαλλιά – κουβάρια" στη ΔΗΜΑΡ...

Την ενόχλησή του για τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη η χθεσινή απόφαση στη ΔΗΜΑΡ να καταψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, εξέφρασε ο ...
βουλευτής του κόμματος Γρηγόρης Ψαριανός, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.


«Στην Ανανεωτική Αριστερά, η δημοκρατία δεν είναι προσχηματική ή πολυτέλεια... Στη ΔΗΜΑΡ είναι πυλώνας της ύπαρξής της και γι' αυτό έφυγε από τον σταλινισμό, το ΚΚΕ και το '68. Είμαι στην Ανανεωτική Αριστερά από το '72, από τον Ρήγα. Ποτέ δεν παίρνονταν αποφάσεις πριν συγκροτηθεί ένα όργανο και στη ΔΗΜΑΡ έχει γίνει πολλές φορές αυτό.

Ο κ. Κουβέλης, ο πρόεδρός μου, βγήκε στο Βελλίδειο και είπε ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Και συνεκλήθη η κοινοβουλευτική ομάδα δύο μέρες μετά, το Σάββατο. Για να αποφασίσουμε τι; Αυτό που είχε ανακοινώσει ο κ. Κουβέλης στο Βελλίδειο; Να μιλήσουμε επί του πρακτέου και για την ουσία της δημοκρατίας, με την οποία έχω μεγαλώσει; Περίμενα από τον κ. Κουβέλη να πει ότι επειδή η κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, βγήκε εκβιαστικά, προτείνω στην κοινοβουλευτική μου ομάδα να ψηφίσουμε παρών, γιατί κάποια τα δεχόμαστε και άλλα όχι».

Ο Γρ. Ψαριανός πρόσθεσε δε πως «κάποια από αυτά, είχαν αποφασιστεί και ήταν υποχρεώσεις απ' όταν η ΔΗΜΑΡ ήταν στην κυβέρνηση. (Δεν δήλωσα παρών) διότι δεν θέλω να φέρω τον πρόεδρο και το κόμμα σε δύσκολη θέση».

Εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχει η δεδηλωμένη στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κουβέλης επισήμως το αρνείται, όπως και στελέχη της ηγετικής ομάδας. Όμως, υπάρχουν δευτερεύοντα στελέχη της ηγετικής ομάδας που είναι σχεδόν ΣΥΡΙΖΑ.

Φαίνεται ότι συζητείται μέσα στη ΔΗΜΑΡ ότι μετά τις ευρωεκλογές θα είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και εμείς θα είμαστε βοηθοί του. Λέγεται συγκεκριμένα ότι θα του κρατάμε τα γκέμια, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τσουμπουρτσουλούκι και γίνεται το μπάχαλο, λένε άνθρωποι της ΔΗΜΑΡ ότι πρέπει να μπούμε δυνατά και να τους κρατάμε τα γκέμια και να τους δείξουμε την ευρωπαϊκή προοπτική, διότι υπάρχει κίνδυνος να μας ρίξουν στη δραχμή και να μας κάνουν Βενεζουέλα» είπε ο κ. Ψαριανός.

Η απάντηση της ΔΗΜΑΡ

«Η ανακίνηση σε καθημερινή βάση ανύπαρκτων θεμάτων δήθεν εσωκομματικής δημοκρατίας, υπονομεύει αντικειμενικά τις εκλογικές προοπτικές της Δημοκρατικής Αριστεράς και λειτουργεί υπέρ αντίπαλων πολιτικών σχεδίων» τονίζεται στο σχόλιο του γραφείου Τύπου της ΔΗΜΑΡ και προστίθεται:

«Ας καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι πλέον ανεκτό, ό,τι χτίζεται με τόσο κόπο από χιλιάδες μέλη του κόμματος να "ξηλώνεται" χάριν εντυπωσιασμών, επικοινωνιακών στοχεύσεων και προσωπικών στρατηγικών»...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: