23.3.14

Μεσίστιες σημαίες και τριήμερο πένθος στην Κύπρο...

mitsopoulos334
Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του Τάσου Μητσόπουλου, στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα προϊσταμένου του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Το υπουργικό συμβούλιο ολοκλήρωσε...
γύρω στις 8μμ τη συνεδρία του, η οποία διεξήχθη σε βαρύ κλίμα χωρίς τον Τάσο Μητσόπουλο, στη θέση του οποίου τοποθετήθηκε η φωτογραφία του και ένα μπουκέτο λευκά λουλούδια. Οι υπουργοί τήρησαν ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του αγαπημένου τους φίλου και συναδέλφου. Αμέσως μετά, στις 8.30μμ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε τις αποφάσεις του.

Σύμφωνα με αυτές κηρύσσεται τριήμερο επίσημο πένθος από την Κυριακή 23 μέχρι την Τρίτη 25 Μαρτίου και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες. Όλες οι εκδηλώσεις αναβάλλονται, ενώ η καθιερωμένη παρέλαση για την εθνική επέτειο θα πραγματοποιηθεί κανονικά ως ένδειξη τιμής στον αποβιώσαντα υπουργό Άμυνας. Την Κυριακή θα ανοίξει βιβλίο συλληπητηρίων, το οποίο θα υπογράψουν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο στις 10.30 πμ ενώ τη Δευτέρα θα υπάρχει επίσης βιβλίο συλλυπητηρίων στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες.

Ολόκληρη η πολιτειακή ηγεσία υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη θα παραστεί στην κηδεία του εκλιπόντος και θα τον αποχαιρετήσει ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ανάλογες αποφάσεις πήρε και το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ το οποίο συνήλθε εκτάκτως.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: