26.3.14

Αποφασίζει η Επιτροπή Δεοντολογίας...

Με θέμα την εξέταση των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, την άρση ασυλίας των οποίων έχουν ζητήσει οι ανακριτές, συνεδριάζει εκ νέου σήμερα στις δύο το μεσημέρι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Αναλυτικότερα, σήμερα αναμένεται η ...
απόφαση για την θετική ή αρνητική εισήγηση της Επιτροπής για την άρση ασυλίας των δύο προφυλακισμένων βουλευτών που προτίμησαν να στείλουν υπόμνημα, του Γιώργου Γερμενή και του Στάθη Μπούκουρα, που στο μεταξύ έχει διαγραφεί από την ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα, αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις στην Επιτροπή οι βουλευτές Αντώνης Γρέγος, Νίκος Μίχος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Κώστας Μπαρμπαρούσης και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, με τον τελευταίο να έχει με δική του πρωτοβουλία ανεξαρτητοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που ο χρόνος δεν είναι αρκετός για την ακρόαση όλων των παραπάνω σήμερα, η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν αποκλείεται να συνεδριάσει και αύριο Πέμπτη, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και θα πρέπει εγκαίρως το θέμα να φτάσει στην Ολομέλεια, ώστε η απόφαση που θα ληφθεί εκεί να μην μπορεί να συνδεθεί συνειρμικά με τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο ακριβής χρόνος πάντως που το θέμα θα έρθει στην Ολομέλεια, δεν έχει ακόμα οριστεί. Στην περίπτωση που η εξέταση των βουλευτών ολοκληρωθεί ως αύριο, το πιθανότερο είναι η συζήτηση στην Ολομέλεια να δρομολογηθεί για την επόμενη εβδομάδα.

Μία από τις άλλες σκέψεις πάντως που έχουν ακουστεί, είναι να γίνουν δύο συζητήσεις στην Ολομέλεια, μία για τους βουλευτές, την άρση ασυλίας των οποίων έχει ήδη εισηγηθεί η Επιτροπή και μία για τους υπόλοιπους όταν υπάρξει σχετική απόφαση.

Η όλη διαδικασία πάντως, περιπλέκεται από τον Κανονισμό της Βουλής που επιβάλει στο Σώμα να καλέσουν προς «απολογία» εφόσον το επιθυμούν στην Ολομέλεια, τους κατηγορούμενους βουλευτές.

Αυτό θα πρέπει να γίνει και σε αυτή την περίπτωση, καλώντας για πρώτη φορά στα χρονικά στο κοινοβούλιο, προφυλακισμένους βουλευτές να λάβουν τον λόγο, ώστε να υπερασπιστούν την «αθωότητά» τους.

Αν αυτό δεν γίνει, θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι οι προφυλακισμένοι βουλευτές θα «πατήσουν» πάνω σε αυτό για να δημιουργήσουν ντόρο, κάνοντας λόγο για άκυρη διαδικασία. Ως εκ τούτου, την τελική απόφαση για την παρουσία τους ή όχι στη Βουλή θα λάβει κατά πάσα πιθανότητα ο αρμόδιος εισαγγελέας που θα κληθεί να τους δώσει την απαραίτητη άδεια ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της άρσης ασυλίας έχει ήδη τοποθετηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τον ΓΓ της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ελένη Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκο Κούζηλο, Δημήτρη Κουκούτση και Γιάννη Λαγό...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: