29.3.14

Φοβού το... ΠΑΣΟΚ ...


Με το βλέμμα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι το Μαξίμου, καθώς οι αντιδράσεις στο «πράσινο» στρατόπεδο μαίνονται. Ο Ανδ. Λοβέρδος που ζήτησε την παραίτηση Χατζηδάκη τελικά θα ψηφίσει, το πολυνομοσχέδιο.

«Δεν σας επέβαλα ως ...
πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καμία απόφαση και την πειθαρχία σε κανένα μέτρο. Μόνο συλλογικές είναι οι αποφάσεις μετά από περίσκεψη, επεξεργασία, διαπραγμάτευση. Γι’ αυτό είναι συλλογικό επίτευγμα αυτό που έχει γίνει» είπε ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στην συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος του.

Αυτές είναι ακριβώς οι οδηγίες που έχουν δοθεί από το Μαξίμου και την Χαρ. Τρικούπη όπως και το κλίμα που θα επικρατήσει το επόμενο 48ωρο. Δηλαδή χαμηλοί τόνοι και καμία αντιπαράθεση με όσους από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης αντιδρούν.

Η οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που υπάρχει κάνει τα δύο κομματικά επιτελεία της συγκυβέρνησης να βρίσκονται σε εγρήγορση και κυρίως εκείνο του ΠΑΣΟΚ καθώς ο Μιχ. Κασσής συνεχίζει να αντιδρά.

Σαμαράς: Έτοιμος για ολομέτωπη σύγκρουση με τον Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός που θα παρακολουθήσει την Κυριακή την συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, αναμένεται να πάρει τον λόγο μόνο στην περίπτωση που πάρει τον λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεργάτες του Α. Σαμαρά εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός έχει το «πάνω χέρι» στην συζήτηση καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς σε όλες τις κινδυνολογικές προβλέψεις που έκανε.

Από το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο αμφισβήτησε από την πρώτη στιγμή, μέχρι τα νέα μέτρα που υποστήριζε πως θα ληφθούν και την υπογραφή 3ου μνημονίου που ισχυρίζονταν πως θα υπογράψει η χώρα αμέσως μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως «η κυβέρνηση ούτε νέα μέτρα πήρε, ούτε νέο μνημόνιο υπέγραψε και δεν έκανε πίσω στις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει από την πρώτη στιγμή.

Σε αυτή την γραμμή αναμένεται να κινηθούν στις ομιλίες τους οι εισηγητές των κομμάτων της συγκυβέρνησης δίνοντας έμφαση στα θετικά αποτελέσματα της οικονομίας και στην έξοδο από την κρίση και λιγότερο στην ουσία του πολυνομοσχεδίου.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: