14.3.14

Ηταν κάποτε ο «Αθήνα 9.84»...

Σε ένα ζήτημα δεν έχει αναφερθεί έως τώρα ο Γιώργος Καμίνης στην προεκλογική εκστρατεία του: στον «Αθήνα 9.84». Μιλάει για τα κόμματα, για το πόσο…
στρατευμένος στον δήμο παραμένει, για τον ημιμαραθώνιο, για τον Παναθηναϊκό, για τη δημοτική αστυνομία, για τα… «θεμέλια που έχει ρίξει για τον δήμο του 2020», για τους νεοναζί, μέχρι και για τους «Χρυσούς Σκούφους» είχε να πει κάτι. Δεν ξέρω αν έκανε παρέμβαση και για το χαμένο αεροσκάφος στη Μαλαισία ακόμα. Μόνο για τον «Αθήνα 9.84» δεν τον ακούσαμε να λέει κάτι. Ας επιχειρήσουμε εμείς λοιπόν να κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του, όχι συνολικό φυσικά, αλλά μόνο σε εκείνα που αφορούν τα δημοτικά ερτζιανά.


* Η αδιαμφισβήτητη αλήθεια είναι πως συμμάζεψε κατά πολύ τα οικονομικά του δημοτικού ραδιοφώνου. Πιθανότατα να μη γινότανε κι αλλιώς, όπως υποστηρίζουν κάποιοι (όχι κακεντρεχείς), μια και η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, σίγουρα όμως έγινε πολύ καλή δουλειά στο θέμα αυτό. Ο προϋπολογισμός του μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό. Ηταν ξεχειλωμένος πολύ, άλλωστε, λόγω των ρουσφετιών και των κάθε λογής εξυπηρετήσεων των προηγούμενων δημάρχων. Ολοι έβαζαν τους δικούς τους, δίνοντάς τους κάτι απίστευτους, ακόμα και για την εποχή, μισθούς. Αυτά αποτελούν πλέον παρελθόν για τον «Αθήνα 9.84».


* Διευθυντή του σταθμού όρισε τον δημοσιογράφο Τάκη Καμπύλη, τον υπεύθυνο Τύπου της προεκλογικής του εκστρατείας. Αυτό το τελευταίο, βέβαια, σε μία «κανονική» κοινωνία θα αποτελούσε το τέλειο ασυμβίβαστο. Εδώ, όχι. Ο δήμαρχος να τοποθετεί επικεφαλής του ραδιοφώνου τον υπεύθυνο της προσωπικής του προβολής ή προπαγάνδας. Δεν είναι και τόσο αξιοκρατικό. Κι ας μη διέθετε ο κ. Καμπύλης τα απαραίτητα, από το καταστατικό, προσόντα: πτυχίο ΑΕΙ και προϋπηρεσία σε διευθυντική θέση. No problem για τον υπέρμαχο της νομιμότητας κ. Καμίνη, που κυνηγάει τους δημοτικούς αστυνομικούς με τα πλαστά πτυχία. Λύση βρέθηκε. Τροποποίησε απλώς το καταστατικό και καθάρισε. Αν δεν μας βολεύει ο νόμος, τον αλλάζουμε.


* Το τωρινό πρόγραμμα του «Αθήνα 9.84» δεν είναι και το πιο… ζωντανό που είχε ποτέ. Αν εξαιρέσεις λίγες καλές εκπομπές, ακούγεται εντελώς flat και χωρίς ενδιαφέρον. Πάνε οι παλιές καλές εποχές που ο σταθμός ήταν παρεμβατικός και συνεχώς έβγαιναν δημοσιογραφικά θέματα από τα μικρόφωνά του.


* Οι ακροαματικότητές του -όσο συμμετείχε στις μετρήσεις, διότι πλέον βρίσκεται εκτός- ήταν πολύ χαμηλές. Τελευταίος στη λίστα με όλα τα αθηναϊκά ραδιόφωνα (αν τη γύριζες όμως ανάποδα τη λίστα έβγαινε πρώτος).


* Οι μουσικές του επιλογές είναι εξαιρετικές, παίζει δε και αρκετή κλασική μουσική. Ασχημο τραγούδι δεν θα ακούσεις στους 98.3.

* Ο «Αθήνα 9.84» είναι τόσο ανεξάρτητος όσο ανεξάρτητη είναι και η υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη. Το είχαμε παρουσιάσει και παλιότερα σε έρευνά μας, ο ραδιοσταθμός του Δήμου Αθηναίων μπατάρει πολιτικά. Δεν είναι καν αντικειμενικός, όπως θα έπρεπε για ένα ραδιόφωνο που ανήκει στους δημότες του. Η προβολή που προσφέρει στην Κεντροαριστερά είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με τα ποσοστά της, ακόμα και σε σχέση με τα ποσοστά που δίνουν τα «ΝΕΑ» σε αυτήν.

* Ο «Air 104.4», ο ξενόγλωσσος ραδιοσταθμός του δήμου, δεν έκλεισε επί δημαρχίας του Γιώργου Καμίνη, αλλά λίγο καιρό πριν -του αφαίρεσε την άδεια το ΕΣΡ. Ο σταθμός που απευθύνεται στους μετανάστες ακούγεται διαδικτυακά μέσω του site τους.


Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: