2.8.11

«Βόμβα Πούτιν»: Παράσιτο στην παγκόσμια οικονομία οι ΗΠΑ...


Παράσιτο της παγκόσμιας οικονομίας χαρακτήρισε τις ΗΠΑ ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν σε ομιλία του την Δευτέρα, κάνοντας λόγο για ανάγκη ύπαρξης και άλλων... αποθεματικών νομισμάτων πέραν του δολαρίου.



«Οι ΗΠΑ ξεπερνώντας σαφώς τα οικονομικά μέσα τους, ζούν στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομίας ως ένα παράσιτο», είπε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι «το μονοπώλιο του δολαρίου στις συναλλαγματικές αγορές αποτελεί -αυτό καθ' εαυτό- μιαν απειλή για τις διεθνείς χρηματαγορές».


Ο Πούτιν υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ «εκτελωνίζουν στη διεθνή οικονομία ένα μέρος των δικών τους προβλημάτων» και αφού φανέρωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση διαθέτει στα αποθεματικά της πολλά αμερικανικά κρατικά ομόλογα, συνέχισε: «Μία συστημική δυσλειτουργία, με αφετηρία τις ΗΠΑ θα επηρεάσει, επομένως, τον καθένα μας».


Στο τέλος της ομιλίας του, ο ρώσος πρωθυπουργός επισήμανε: «Τμήμα των αποθεματικών στην Κίνα και στη Ρωσία αποτελείται από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, ή από παράγωγα προϊόντα, αποτιμημένα σε δολάρια. Θα πρέπει, οπωσδήποτε, λοιπόν, να υπάρξουν στο μέλλον κι άλλα νομίσματα, που να παίζουν τον ρόλο του αποθεματικού νομίσματος».
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: