31.8.11

Πάνω από μία κλήση το λεπτό κόβει ο Αβραντίνης στους Αθηναίους ...


Ο Αναστάσιος (Τάσος) Αβραντίνης θεωρούνταν, πριν από τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της πολυσυλλεκτικής παράταξης-Καμίνη.

Αν και φιλελεύθερος ως το... κόκκαλο, το πνευματικό παιδί του, Στέφανου Μάνου, τοποθετήθηκε ψηλά στην ιεραρχία της νέας δημοτικής αρχής.

Λόγω της ακραίας φιλελεύθερης ιδεολογίας του, ο Γιώργος Καμίνης τον τοποθέτησε στη θέση του αντιδημάρχου, που έχει υπό την ευθύνη του τη Δημοτική Αστυνομία.

Στόχος ήταν, να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, αφού ο Αβραντίνης δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα, για να συνδέσει το όνομα του με το "τσεκούρωμα" των πολιτών της Αθήνας.

Τι κι αν οι δημότες της πρωτεύουσας είχαν να αντιμετωπίσουν και τη "λαίλαπα" της οικονομικής κρίσης, με τα μνημόνια από την Τρόικα να τους "χαρατσώνουν" καθημερινά.

Για τον Α. Αβραντίνη "πέρα έβρεχε".

Η εντολή του ήταν σαφής προς τους δημοτικούς αστυνομικούς: "Θα κόβετε κλήσεις παντού" (ελπίζουμε όχι και στα δέντρα).

Έτσι ξεκίνησε ένα άγριο σαφάρι προς τους πολίτες της Αθήνας, που πριν προλάβουν, να κατέβουν από το αυτοκίνητο τους έβλεπαν τα ροζ και τα λευκά χαρτάκια κολλημένα στο παρμπρίζ τους!

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, λοιπόν, ο Νικήτας Κακλαμάνης έθεσε επί τάπητος το ζήτημα των...άπειρων κλήσεων, που μοιράζουν σαν "κουφέτα" οι δημοτικοί αστυνομικοί.

Και ζήτησε από τη δημοτική αρχή και προσωπικά τον Αναστάσιο Αβραντίνη, να σκεφτεί λίγο και τη κοινωνική διάσταση του ζητήματος.

Κοντά στον Κακλαμάνη στάθηκε και το ΚΚΕ, με τον αντιδήμαρχο των...κλήσεων να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αφού έπρεπε, να δικαιολογήσει τα 400.000 "ραβασάκια" της Δημοτικής Αστυνομίας, που έχουν κοπεί σε 6 μόλις μήνες!

Για όσους δεν μπορούν, να κατανοήσουν τον αριθμό των κλήσεων, αρκεί τούτη η μικρή μαθηματική ανάλυση:

Πρόκειται για 67.000 τον μήνα ή 2.200 "κομμάτια" τη μέρα ή 90 την ώρα.

Αν μάλιστα, το προχωρήσουμε περισσότερο αντιστοιχεί σε 1,5 κλήση ανα λεπτό!

Με αυτό τη "φιλελεύθερη πολιτική" ο Αβραντίνης θεωρεί, ότι βάζει τάξη στη πρωτεύουσα.

Ας τον χαίρεται, ο κύριος Καμίνης.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: