31.8.11

ΠΑΤΡΑ:Υπό κατάληψη 16 από τις 21 Σχολές του Πανεπιστημίου!...


Δυναμικά ξεκίνησαν και στην Πάτρα οι κινητοποιήσεις κατά του νέου νόμου του Υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με 16 από τις 21 σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών να τελούν υπό κατάληψη, μία μόλις ημέρα μετά την έναρξη της εξεταστικής περιόδου. Η...

Πάτρα, μέχρι αυτή την ώρα, κρατάει μάλιστα τα πρωτεία στο συγκεκριμένο θέμα, αφού είναι η πόλη με τα περισσότερα κλειστά τμήματα σε όλη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης, συγκλήθηκαν Γενικές Συνελεύσεις στις Σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών, με σκοπό να αποφασιστούν τι είδους κινητοποιήσεις θα γίνουν κατόπιν της ψήφισης του νομοσχεδίου για την Παιδεία. Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως πλέον, και μέχρι την επόμενη Τρίτη 06/09 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα τμήματα του Πολυτεχνείου -εκτός από το τμήμα Αρχιτεκτόνων, το οποίο είναι ούτως ή άλλως εκτός προγράμματος για ακόμη 15 ημέρες- καθώς επίσης και το Μαθηματικό, το Φυσικό, το Βιολογικό, το Χημικό, το τμήμα Θεατρικών Σπουδών, το Φιλολογικό, η Φιλοσοφική, η Ιατρική και η Φαρμακευτική.

Ανοικτά, παραμένουν τα Παιδαγωγικά Τμήματα Νηπιαγωγών και Δημοτικής Εκπαίδευσης, τα οποία δεν έχουν ακόμα πραγματοποιήσει Γενικές Συνελεύσεις.

Δυναμικό "παρών" στο χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να δώσουν και τα τμήματα του ΤΕΙ Πατρών.

Το κλίμα έτσι φορτίζεται με το "καλημέρα" της φοιτητικής σεζόν, καθώς ήδη είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Πέμπτη 01/09 το πρώτο φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Πάτρας, ενώ την επόμενη Τρίτη, οπότε και θα λήξουν οι καταλήψεις, θα πραγματοποιηθούν εκ νέου Γενικές Συνελεύσεις για να αποφασιστεί ενδεχόμενη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: