31.8.11

Ο Μαρινάκης θα πάει μέχρι τέλους την κόντρα με τον Αλαφούζο ...


Αποτελεί κοινό μυστικό ότι εδώ και αρκετό καιρό οι σχέσεις του Γιάννη Αλαφούζου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη διέρχονται φάση μεγάλης έντασης. Την αφορμή για να ξεσπάσει ο πόλεμος έδωσε η στάση που κράτησε απέναντι στον... Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, του οποίου μέτοχος με ποσοστό 20% είναι ο Μαρινάκης.

Από την πρώτη στιγμή που ο ΣΚΑΙ «ανακάλυψε» τις παθογένειες του ελληνικού αθλητισμού και επικέντρωσε την κριτική του στον Ολυμπιακό, ο Μαρινάκης κατέστησε σαφές προς τον Αλαφούζο ότι δεν είναι διατεθειμένος να παίξει με τις όποιες ιδιορρυθμίες του.

Τις τελευταίες ώρες, η κόντρα ανάμεσα στον Μαρινάκη και τον Αλαφούζο κορυφώνεται, σε όλα τα επίπεδα. «Θα το πάει μέχρι τέλους», υποστηρίζουν άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις σκέψεις του προέδρου του Ολυμπιακού. Οι ίδιοι επισημαίνουν με νόημα ότι: "Ο Μαρινάκης δεν είναι από τους ανθρώπους που βάζει πάνω από την ηθική και τις αξίες, τα όποια οικονομικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα". Επειδή, λοιπόν, όλο αυτό το διάστημα θεωρεί (σ.σ. και η πλειοψηφία των φίλων του Ολυμπιακού) ότι η κριτική του ΣΚΑΙ έχει ξεπεράσει τα όρια της εμπάθειας, αποφάσισε να μην κάνει ούτε βήμα πίσω, δίνοντας, με όποιο κόστος, τη μάχη μέχρι ΤΕΛΟΥΣ.

Ακόμη, όμως, και να ήθελε να τα βρει (που δεν το έχει σκεφτεί ούτε λεπτό) με τον Αλαφούζο, αντιλαμβάνεται ότι είναι δύσκολο, από τη στιγμή που ο κόσμος του Ολυμπιακού αισθάνεται προσβεβλημένος από την τακτική που ακολουθεί το κανάλι του Νέου Φαλήρου. Καθημερινά, ο Μαρινάκης δέχεται εκατοντάδες μηνύματα από φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι του εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για το αντιολυμπιακό μένος του ΣΚΑΙ.

Όσοι γνωρίζουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη υποστηρίζουν ότι: «Για πρώτη φορά ο Γιάννης Αλαφούζος έχει να αντιμετωπίσει έναν άνθρωπο που, εκτός από χρήματα, διαθέτει και ψυχικά αποθέματα, αλλά και το τσαγανό να πάει την κόντρα μέχρι τέλους». Άλλωστε, όπως επισημαίνουν με νόημα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ό,τι έχει χτίσει, το έχτισε με κόπο και προσωπικό αγώνα. Ούτε του χαρίστηκε ούτε το κληρονόμησε. Κατά συνέπεια, δεν το διαπραγματεύεται με κανέναν και για ΤΙΠΟΤΑ.

ΑΞΙΖΕΙ: Ο Μαρινάκης δεν είχε ποτέ σχέση με τον εκδότη της «Καθημερινής» Αριστείδη Αλαφούζο. Η πρώτη και, όπως φαίνεται, τελευταία επαφή με την οικογένεια είχε να κάνει με τον Γιάννη Αλαφούζο.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Σε ό,τι αφορά την απεμπλοκή του από τη μετοχική σύνθεση του ΣΚΑΙ, η πλευρά Μαρινάκη ξεκαθαρίζει ότι και σ'αυτό το πεδίο η μάχη θα είναι ΣΚΛΗΡΗ.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: