30.8.11

Συγχωνεύει το "Έθνος" και πουλάει την "Goal" ο Μπόμπολας...


Αποτελεί κοινό μυστικό ότι εδώ και αρκετό καιρό ο εκδότης του «Έθνους» Γιώργος Μπόμπολας, βρίσκεται στην αναζήτηση λύσεων, που θα του επιτρέψουν να μειώσει το κόστος έκδοσης και ταυτόχρονα τις ζημιές που... καταγράφει τα τελευταία χρόνια ο Πήγασος. Με βάσει τα στοιχεία που αποτυπώνονται στους ισολογισμούς της επιχείρησης, κρίνεται σκόπιμο να ληφθούν άμεσα αποφάσεις προς την κατεύθυνση της μείωσης τω ζημιών. Στο πλαίσιο αυτό ο Μπόμπολας, κάνει διάφορες σκέψεις. Η πρώτη, συνδέεται με την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου της οικονομικής εφημερίδας «Ημερησία». Ο βασικός λόγος που έχει επανέλθει στο τραπέζι το συγκεκριμένο σενάριο, συνδέεται με την μείωση των εσόδων που είχε η εφημερίδα από τους ισολογισμούς.

Ενώνει τα φύλλα

Πέραν της «Ημερησίας» ο Μπόμπόλας, δείχνει διατεθειμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση μιας παλιότερης, ιδέας, που συνδέεται με την συγχώνευση των φύλλων, του Σαββάτου και της Κυριακής. Επί της ουσίας οι δύο εκδόσεις θα γίνουν μία. Με την κίνηση αυτή εκτιμάτε ότι θα υπάρξει δραστική μείωση του κόστους έκδοσης των δύο ακριβών εκδόσεων. Το θέμα της συγχώνευσης των φύλλων του Σαββατοκύριακου, είχε συζητηθεί σε ανύποπτο χρόνο μεταξύ Μπόμπολα και Ψυχάρη, όταν ο τελευταίος είχε αρχίσει να κάνει σκέψεις για την αναστολή έκδοσης του ημερήσιου «Βήματος». Το επιχείρημα που προβάλλει, τώρα, η πλευρά Μπόμπολα, έχει να κάνει και με το γεγονός ότι επί της ουσίας η αγορά της Κυριακής, έχει συγχωνευτεί με αυτήν του Σαββάτου. Μάλιστα, αυτό φαίνεται και από την εισροή των διαφημιστικών εσόδων.

Πωλητήριο στην Coal

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί εδώ και καιρό τον Μπόμπολα έχει να κάνει με την αθλητική εφημερίδα Coal News, η οποία καταγράφει ζημιές που προσεγγίζουν τα 2,5 εκ. ευρώ. Το αφεντικό του «Πήγασου», βλέποντας την πτώση των κυκλοφοριών, έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην πώληση του φύλλου. Οι μέχρι τώρα επαφές που έχει κάνει δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο δεν αποκλείουν αν δεν βρεθεί άμεσα αγοραστής, να υπάρξει μέχρι και αναστολή της έκδοσης της αθλητικής εφημερίδας.

πηγή εφημερίδα "ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ"

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Στη συμπίεση του κόστους λειτουργίας των εταιρειών καθώς και στην αναθεώρηση της πιστοδοτικής και πιστοληπτικής πολιτικής επικεντρώνεται η διοίκηση της Πήγασος Εκδοτική , προσμένοντας παράλληλα αναστροφή των αρνητικών συγκυριών της ελληνικής οικονομίας. Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της μητρικής εταιρείας έχουν υπαχθεί από 8/4/2011 στην κατηγορία επιτήρησης με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών χρήσης 2010 προς ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της 31/12/2010.

Οι ζημιές αποδίδονται κυρίως στις συνέπειες των τρεχουσών αρνητικών οικονομικών συγκυριών, οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις επί των εσόδων του ομίλου που προέρχονται κυρίως από διαφήμιση.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: