29.8.11

Προβληματισμός στις συντεχνίες μετά την ψήφιση των μέτρων για την οικονομία...


Λευκωσία: Τα επόμενα βήματα μετά και την ψήφιση του πρώτου πακέτου μέτρων για εξυγίανση της οικονομίας συζήτησαν σε χωριστές συνεδριάσεις τα εκτελεστικά όργανα των συντεχνιών ΠΑΣΥΔΥ, ΠΕΟ και ΣΕΚ.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου, σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση τόνισε ότι...


η προσφυγή σε μέτρα θα είχε κόστος στον τόπο. Δεν αφήσαμε, είπε, την οργή να μας οδηγήσει και να αποφασίσουμε τη λήψη μέτρων.

Ο κ. Χατζηπέτρου ανέφερε ότι στη συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα του περιγράμματος του δεύτερου πακέτου μέτρων της κυβέρνησης και εξέφρασε την ελπίδα στη διαπραγμάτευση που θα γίνει να στηριχθεί ο κοινωνικός διάλογος, ο οποίος, όπως τόνισε, είναι θεσμοθετημένος.

Η ΠΕΟ σε πρώτο στάδιο αποφάσισε να καλέσει σε γενικές συνελεύσεις τους εργαζομένους για να εξηγήσει τη θέση της συντεχνίας για τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή, τα μέτρα που προτείνει η συντεχνία και τις συνέπειες επί των εργαζομένων.

Η ΠΕΟ αποφάσισε επίσης να εισηγηθεί στη ΠΑΣΥΔΥ και τη ΣΕΚ την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων.

Δυσανασχέτηση επικρατεί στην ΟΗO-ΣΕΚ σε σχέση με την ψήφιση από τη Βουλή της αύξησης στο 3% στη μόνιμη συνεισφορά των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και προειδοποιεί ότι «εάν επαναληφθούν τέτοιου είδους συμπεριφορές, θα υπάρξει αντίδραση με απεργιακά μέτρα».

Παράλληλα η οργάνωση έστειλε και μηνύματα σε ό,τι αφορά ενδεχόμενο πάγωμα της ΑΤΑ.

Ο ΓΓ της ΟΗΟ ΣΕΚ Νίκος Τάμπας, σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση, ανέφερε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή εξέφρασε την έντονη δυσανασχέτηση των εργαζομένων στους ημικρατικούς οργανισμούς και την τοπική αυτοδιοίκηση για το γεγονός ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν σεβάστηκε το αποτέλεσμα του κοινωνικού διαλόγου και ενήργησε διαφοροποιώντας αυτό το αποτέλεσμα.

Ο κ. Τάμπας πρόσθεσε ότι σε ένδειξη ύψιστης υπευθυνότητας οι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν την καθοδήγησή της ηγεσίας να μην αντιδράσουν σε αυτό το στάδιο, όμως επαναβεβαίωσαν την απόφασή τους, η οποία και ισχύει, ότι σε περίπτωση επανάληψης τέτοιων συμπεριφορών, χωρίς προειδοποίηση θα κατέλθουν σε απεργιακά μέτρα.
www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: