29.8.11

Μετά από …16 χρόνια επιχείρηση καθαρισμού σημείου της κοίτης του Ληθαίου ποταμού στα Τρίκαλα...


Κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων, με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Απόστολο Κολότσιο, θα βρεθεί νωρίς αύριο το πρωί, σε αυτοψία της κοίτης του Ληθαίου ποταμού, στο ύψος της γέφυρας Αρριανού.

Στόχος του κλιμακίου, είναι ...
τώρα που η στάθμη του νερού είναι χαμηλή και έχει μετατρέψει στο σημείο αυτό σχεδόν σε … ξεροπόταμο την κοίτη του ποταμού, να μπουν εκσκαφείς, ώστε να απομακρύνουν την πυκνή βλάστηση, να καθαρίσουν την κοίτη και να λύσουν ένα σοβαρό πρόβλημα καθαριότητας του ποταμού.

Ανάλογες παρεμβάσεις, σχεδιάζονται και σε άλλα σημεία του Ληθαίου ποταμού, αλλά και σε παραποτάμους του, ώστε το υδάτινο δίκτυο των ποταμών της πόλης, να αποκτήσει μια εικόνα ποταμών και όχι …χωματερής που έχει σήμερα σε πολλά σημεία.

«Φυσικά και δεν είμαι ικανοποιημένος από την αισθητική εικόνα που παρουσιάζουν τα ποτάμια της πόλης και θα επιχειρήσουμε με σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες, επεμβάσεις για να βελτιώσουμε αυτή την εικόνα και να βοηθήσουμε το υδάτινο οικοσύστημα του ποταμού, προστατεύοντας από την περαιτέρω υποβάθμισή του», δηλώνει στο trikalanews.gr ο κ. Κολότσιος και προσθέτει «η τελευταία...
www.trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: