1.4.18

Αστυνομικοί στη φρούρηση παρουσιαστών...

...πρωινάδικων...

Σε ποιους παρουσιαστές πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών («που κάνουν χοροπηδηχτά») έχουν διατεθεί, στο παρελθόν ή σήμερα, αστυνομικοί για την ασφάλειά τους; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό και αν η αναφορά από επίσημα χείλη κυριολεκτεί, το πράγμα χρειάζεται διευκρινήσεις. Το ανέφερε στην...
...πρώτη εκπομπή της Λίνας Κλείτου (φωτογραφία) στον Real fm συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αστυνομικών, ο κ. Κρικέτος, όταν κλήθηκε να απαντήσει για τα προβλήματα στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. 

Ένας από τους λόγους που ανέφερε ήταν ο μεγάλος αριθμός ανδρών της Αστυνομίας που διατίθεται για πολλά πρόσωπα, όχι απαραιτήτως υψηλής επικινδυνότητας. Ανάμεσά τους είναι δήμαρχοι, δημοσιογράφοι και όποιος δηλώνει στόχος.

«Φυλάγαμε ακόμα και αυτούς στα πρωινά που κάνουν χορηπηδηχτά» είπε ο κ. Κρικέτος (υποθέτουμε όχι μεταξύ σοβαρού και αστείου), ο οποίος αποκάλυψε και μια άλλη διάσταση του θέματος: ότι για τη φύλαξη των πολιτικών δεν διατίθενται απαραιτήτως οι πλέον κατάλληλοι αλλά οι ημέτεροι.

Κάνουν τους αστυνομικούς οδηγούς τους

Στην επισήμανση της δημοσιογράφου ότι ακούγεται για  αστυνομικούς που βάζουν μέσον προκειμένου να πάνε στη φρούρηση προσώπων, είπε ότι οι φυλασσόμενοι πολιτικοί δεν ζητούν κάποιον που είναι εκπαιδευμένος, αλλά ένστολους που είναι γνωστοί τους – φίλοι ή ψηφοφόροι. Πρόσθεσε ότι σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούν τους αστυνομικούς για οδηγούς τους. Επισήμανε ακόμα ότι μπορεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Νίκο Τόσκα, να έχει ως συνδικαλιστής διαφορές, αλλά του αναγνωρίζει ότι είναι αυτός που κατάφερε «να φέρει πίσω» στην Αστυνομία άνδρες που είχαν αποσπασθεί σε διάφορες θέσεις που δεν είχαν σχέση με την προστασία του πολίτη. Εξοικονόμησε έτσι γύρω στα 150 άτομα.

«Κάποιοι μας τα σέρνουν»

Και δυο λόγια για την πρώτη εκπομπή της Λίνας Κλείτου στον Real fm (έχει διατελέσει παρουσιάστρια ειδησεογραφικού δελτίου στη δημόσια τηλεόραση προ ΣΥΡΙΖΑ). Εξαιρετικά δύσκολος ο ρόλος της, αφού έπρεπε να καλύψει το δίωρο του Σαββατοκύριακου 10-12 που κατείχε το επί μια δεκαετία ιδιαίτερα δημοφιλές δίδυμο  Παυλόπουλου-Νιφλή (τίτλος της εκπομπής τους «Τεντιμπόηδες»). Ήταν ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμά με διαδραστικότητα, μεγάλη συμμετοχή ακροατών μέσω της ανάγνωσης μηνυμάτων, πολύ χιούμορ, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και με μεγάλο συναισθηματικό δέσιμο κοινού-παρουσιαστών, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στην αποχαιρετιστήρια εκπομπή πριν από τρεις Κυριακές, οπότε έγινε «παρέλαση αγάπης» των ακροατών.

Η κ. Κλείτου δήλωσε από την πρώτη στιγμή αγχωμένη (και αυτό φάνηκε σε αρκετά σημεία τού δίωρού της), κάλεσε τους ακροατές να στείλουν μηνύματα και ιδέες, υπήρξε ανταπόκριση σε αυτό που ζήτησε, αλλά όπως ομολόγησε «κάποιοι μας τα σέρνουν, κάποιοι αντιδρούν» (αλλά και «κάποιοι μας λένε καλά λόγια»).

Σε δύσκολο κοινό

Κατά τα άλλα διαθέτει καλό λόγο, γλυκιά φωνή, δημιουργεί ευχάριστη διάθεση, έχει γνώση των θεμάτων και μπορεί με την πάροδο του χρόνου να κερδίσει ένα δύσκολο κοινό που στη συγκεκριμένη ζώνη είχε μάθει να ακούει άλλα – και τα άκουγε από ανθρώπους που τους ένιωθε δικούς του.

Και μια παρατήρηση: ως ακροατής ήθελα να μάθω ποιο ήταν το ποσοστό τού «Διαφωνώ» στο ερώτημα «Συμφωνείτε στη συνθέτη ονομασία των Σκοπίων με τον όρο Μακεδονία;» όταν αυτό άλλαξε ελαφρώς. Μάθαμε από τον συνεντευξιαζόμενο στατιστικολόγο ότι ήταν 67% αλλά όταν το ερώτημα «πειράχτηκε» με μια μικρή προσθήκη, η αλλαγή του ποσοστού ήταν απροσδόκητα μεγάλη. Όμως ο στατιστικολόγος δεν πρόλαβε να το πει, αν και προσπάθησε. Η Λίνα Κλείτου μάλλον δεν πρόσεξε ότι η απάντηση δεν είχε ολοκληρωθεί, προφανώς έχοντας για λίγο την προσοχή της στα νοήματα του ηχολήπτη για τις διαφημίσεις τού τέλους της εκπομπής. Κάτι σαν «ψάρωμα» μας φάνηκε, εκεί στο φινάλε, αλλά μπορεί να κάνουμε και λάθος. Η ουσία είναι ότι μας έμεινε η απορία. Μπορεί να έμεινε και στο ακροατήριο της πρεμιέρας.

Πηγή: harddog-sport.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: