1.4.18

Όλγα Γεροβασίλη: Αλλάζουμε το πελατειακό κράτος...

...με διαφάνεια στο δημόσιο και αξιολογήσεις...

ΒΙΝΤΕΟ

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαφανών αξιολογήσεων στο Δημόσιο δήλωσε η υπουργός διοικητικής ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη στην ΕΡΤ προσθέτοντας ότι...
...η καθεστωτική αντίληψη για το κράτος με διαχρονικά χαρακτηριστικά το δυσκίνητο, γραφειοκρατικό, πελατειακό κράτος πρέπει να αλλάξει.

Ως το 2015 δεν υπάρχει στοιχεία για τους μετακλητούς υπαλλήλους «γιατί άραγε» αναρωτήθηκε η κ. Γεροβασίλη καταγγέλλοντας το καθεστώς αδιαφάνειας που επικρατούσε κατά το παρελθόν, σε μετακλητούς και συμβασιούχους στο δημόσιο. «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε το 2020 να έχουμε ένα κράτος όπως αρμόζει στον Έλληνα πολίτη».

Μόνο μέσω ΑΣΕΠ οι μόνιμες θέσεις στο δημόσιο
Όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο είτε με συμβάσεις είτε για μόνιμες θέσεις εργασίας είναι μέσω ΑΣΕΠ ξεκαθάρισε η κ. Γεροβασίλη ενώ απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τους μετακλητούς υπαλλήλους υποστήριξε ότι «οι συνεργάτες των υπουργών ή οι βουλευτές που δεν πρόκειται για μόνιμες σχέσεις εργασίας αλλά παροδικές και με μειωμένους μισθούς σε σχέση με το παρελθόν».

Πρόσθεσε ότι «είναι λογικό αυτοί οι συνεργάτες να έχουν παράλληλες πολιτικές απόψεις και προσόντα ενώ είναι απαραίτητη και η σχέση εμπιστοσύνης». «Κατά συνέπεια δεν θα ήταν δυνατόν να πάρουμε από το μητρώο στελεχών της Ν.Δ.». «Από τη μια πλευρά φωτογραφίζουν πρόσωπα της κρατικής μηχανής και στελέχη δηλητηριάζοντας το κλίμα και από την άλλη παρουσιάζουν τα εξαιρετικά στελέχη της Ν.Δ. για να έρθουν στην κυβέρνηση. Δηλαδή περιμένουν να έρθουν στην εξουσία για να αποκαταστήσουν τους δικούς τους.»

Ανακοινώνεται αύριο το σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων
Απέχει από την πραγματικότητα όσα ακούγονται για «άλωση του κράτους» είπε η κ. Γεροβασίλη υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία στο apografi.gr και όλα γίνονται για πρώτη φορά με διαφάνεια. Έχουμε περίπου 100.000 μείωση των δημοσίων υπαλλήλων από τότε που αναλάβαμε. «Δεν τα πάει ούτε με την αριθμητική καλά η Ν.Δ. Υπάρχουν κανόνες για τις προσλήψεις προσωπικού με βάση τη συμφωνία και αυτό ακολουθούμε». 2.500 το χρόνο είναι οι προσλήψεις στο δημόσιο και βρίσκονται σε απόλυτη συμφωνία με τους θεσμούς και για αυτό δεν ακούγεται τίποτα ως πρόβλημα στο δημόσιο λόγο. Όλα τα στοιχεία είναι στο διαδίκτυο στη διαύγεια με διαφάνεια σε πλήρη αντίθεση με το παρελθόν.

Όπως ενημέρωσε η υπουργός διοικητικής ανασυγκρότησης αύριο παρουσιάζεται το σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στο δημοσιο και απαιτούνται ψηφιακές υπογραφές για να πραγματοποιηθεί αυτό. Ήδη έχουν εκδοθεί πάνω από 55.000 ψηφιακές υπογραφές. "Πρόκειται για μια εβληματική μεταρρύθμιση που στοχεύει να περιορίσει σημαντικά το χαρτί στο δημόσιο" πρόσθεσε.



Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: