1.4.18

Που να βρω την ψυχή μου...



Μίκης, με μαέστρο τον Παναγή Μπαρμπάτη σε μια εξαίσια μουσική βραδιά, όπου ανάμεσα σε εξαιρετικούς ερμηνευτές ερχόταν στο μυαλό όλων η φωνή που είχε τραγουδήσει τα "αγια των Αγίων". Του Γρηγόρη Μπιθικώτση...
Μια θαυμάσια βραδιά με "Άξιον Εστι", "Επιτάφιο" και τις άλλες μεγάλες δημιουργίες του Μίκη Θεοδωράκη στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου (ΣΚΑΙ).
Το...

"Αξιον Εστι", ο Παρθενώνας της μουσικής, όπως το χαρακτήρισαν πολλοί, μάγεψε με ερμηνευτές, καλλιτέχνες της Λυρικής.
Ο Δημήτρης Μπάτσης τραγούδησε "Επιτάφιο" ("Μέρα Μαγιού") κι ο Γιώργος Λιάνης έσπευσε να πει, πως, ο "Επιτάφιος", στην πρώτη εκτέλεση του είχε ενορχήστρωση του Μάνου Χατζηδάκι και ερμηνεύτρια τη Νανά Μούσχουρη.
Η δευτερη εκτέλεση ήταν με ενορχήστρωση του Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνευτή τον Γρηγόρη Μπιθικωτση.
Έσκισε. Αλλά, υπήρξαν και αντιδράσεις. "Εγινε η μάχη των Επιταφίων", πρόσθεσε ο Μίμης Ανδρουλάκης, που ηταν επίσης προσκεκλημένος στην εκπομπή.
Κατηγόρησαν τον Μίκη γιατί σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, έβαλε μέσα μπουζούκι κι έναν λαϊκό τραγουδιστη. Ο Μίκης τους απάντησε, μιλώντας για τον Μπιθικωτση "με το μαχαίρι σκοτώνεις. Αλλά, κόβεις και ψωμί".
Ο Γιώργος Λιάνης είπε, πως, είναι κρίμα σήμερα να μην παίζεται από τα ραδιόφωνα ο Γρηγόρης Μπιθικωτσης που έχει τα τραγουδήσει τα "άγια των Αγιων"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: