31.3.17

Και ο Τρ. Μηταφίδης έλαβε το έκτακτο βοήθημα...


Στην παραδοχή πως και ο ίδιος έλαβε το έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους, προχώρησε ο βουλευτής...

του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» Θεσσαλονίκης και ερωτηθείς εάν έλαβε το επίδομα, είπε ότι «όλοι οι συνταξιούχοι, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων, και αυτό είναι το λάθος, πήραν το έκτακτο αυτό επίδομα».
Ανέφερε επίσης ότι κατάλαβε ότι έλαβε το βοήθημα όταν ανέκυψε το θέμα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, εξηγώντας ότι η βεβαίωση αποδοχών που λαμβάνουν οι βουλευτές δεν περιλαμβάνει το τμήμα της σύνταξης «το οποίο κακώς κατά τη γνώμη μας, έστω και αν είναι στα τέσσερα κατοστάρικα -μόλις το 30% της σύνταξης που λαμβάνουμε-, εξακολουθεί να δίνεται και στους βουλευτές».
Ο κ. Μηταφίδης σημείωσε ότι επικοινώνησε με το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να γίνει έλεγχος και να διαπιστωθεί ποιοι έλαβαν το επίδομα χωρίς να πληρούν τα κριτήρια, προκειμένου να το επιστρέψουν.
Έκανε επίσης λόγο για «σπέκουλα» και «αντιπερισπασμό» από την πλευρά της αντιπολίτευσης, καλώντας την να απαντήσει για τα χρήματα που «κατέληξαν σε νησιά της Καραϊβικής».
«Κατά τη γνώμη μου έπρεπε αυτά τα ζητήματα να είχαμε ρυθμίσει ήδη από την αρχή της διακυβέρνησης της χώρας από την πλευρά μας, και σε σχέση με το αφορολόγητο των βουλευτών και της βουλευτικής χορηγίας», είπε επίσης, συμπληρώνοντας πως «είναι προκλητικό να χρεωνόμαστε με ιδιοτέλεια».

Κατήγγειλε εξάλλου «όχι τυχαία στοχοποίηση» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, καλώντας «όσους μας εγκαλούν να ψάξουν στις ίδιες τις γραμμές τους να βρουν πόσοι πρώην υπουργοί τους και νυν βουλευτές τους επειδή είναι συνταξιούχοι, έλαβαν με αυτόν τον εσπευσμένο τρόπο και οι ίδιοι το έκτακτο βοήθημα, χωρίς να βγάλουν μηλιά»...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: