31.3.17

Τσίπρας: Είναι πιθανό ένα καλό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις...





ΒΙΝΤΕΟ...
Με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) των Ηνωμένων Εθνών, Γκάι Ράιντερ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι...
η επίσκεψη του κ. Ράιντερ «γίνεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και την προσπάθειά της να ανακάμψει». Σημείωσε, επίσης, πως «δίνει ένα ισχυρό συμβολικό μήνυμα ότι οι προσπάθειές μας να σταματήσει το εδώ και επτά χρόνια καθεστώς εξαιρέσεων από τις ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές που αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, πρέπει να δικαιωθούν».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάτω από αυτήν την ευρύτερη υποστήριξη οι εξελίξεις δείχνουν ότι είναι πιθανό να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για τη β' αξιολόγηση.

Ο κ. Ράιντερ, σε δήλωσή του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ανέφερε ότι ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζόμενων που το ILO υπερασπίζεται, είναι το δικαίωμα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Και πιστεύουμε, είπε, ότι ο σεβασμός σε αυτό το δικαίωμα, όπως και να το λαμβάνουμε υπόψη, πρέπει να είναι σημαντικό κομμάτι της θεώρησης, όχι μονο των ελληνικών παραγόντων (κυβέρνησης, εργοδοτών και εργαζομένων) αλλά και των διεθνών εταίρων σας. «Και θα στηρίξουμε σθεναρά αυτήν την υπόθεση», σημείωσε.

Ο γενικός διευθυντής του ILO υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να συνδέουμε τις συγκεκριμένες συνθήκες στην Ελλάδα με το μέλλον της Ευρώπης και του ευρωπαϊκού κοινωνικού εγχειρήματος. «Το μέλλον της Ευρώπης πρέπει να βασίζεται σθεναρά στις κοινωνικές αρχές που την έκαναν επιτυχημένη για δεκαετίες», επισήμανε και κατέληξε: «Η ελληνική υπόθεση σχετίζεται άμεσα με το ευρωπαϊκό μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: