31.3.17

Ο Τραμπ «τρολάρει» τη Μέρκελ...


Φωτογραφία από τη θερμή χειραψία με τον πρωθυπουργό της Δανίας...

Η άρνησή του Ντόναλντ Τραμπ να δώσει το χέρι και να φωτογραφηθεί, ως είθισται, με τη Γερμανίδα Άνγκελα Μέρκελ στον...
Λευκό Οίκο, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και σχόλια σε παγκόσμια επίπεδο. Μόλις δύο εβδομάδες μετά τη συνάντησή του με την ηγέτη της Γερμανίας, ο Αμερικανός πρόεδρος «ανέβασε» φωτογραφία στα social media στην οποία παρουσιάζεται να σφίγγει με θέρμη το χέρι του πρωθυπουργού της Δανίας, τον οποίο υποδέχθηκε το Καπιτώλειο.



Η κίνηση του ρεπουμπλικανού προέδρου ερμηνεύτηκε ως «άγριο τρολάρισμα» στη Γερμανίδα Καγκελάριο. Ο Τραμπ εμφανίζεται να σφίγγει το χέρι του Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, έχοντας ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό του.

Η αντιπαραβολή με την εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου πριν από δύο εβδομάδες είναι ενδεικτική. Ο Ντόναλντ Τραμπ κάθεται με στάση που αναδεικνύει την αρνητικότητά του, κοιτάζει μπροστά δίχως χαμόγελο και όταν η Μέρκελ του ζητά να της δώσει το χέρι, εκείνος την αγνοεί επιδεικτικά, απαξιώνοντας να της χαρίσει έστω και ένα βλέμμα, ή μία τυπική απάντηση. Εμφανώς αμήχανη η Γερμανίδα καγκελάριος, χαμογελά στην κάμερα και «μαζεύεται» στην καρέκλα της.



Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον Δανό πρωθυπουργό έναν «υπέροχο άνδρα, που κάνει υπέροχη δουλειά», ενώ ο Ράσμουνσεν δήλωσε πως αισθάνεται υπέροχα που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο...

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: