21.12.16

Αναμφίβολα «γκιουλενιστής» ο δολοφόνος...

δηλώνει ο Ερντογάν...

Με το θρησκευτικό δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, «χωρίς αμφιβολία» όπως είπε, συνέδεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον...
δράστη της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι επαφές, οι σπουδές και οι διασυνδέσεις του δράστη, υποδεικνύουν τη FETO, (σ.σ. ακρωνύμιο του δικτύου του Γκιουλέν, το οποίο ο κ. Ερντογάν χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση).

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία των ερευνών δείχνουν πως ο δράστης είχε διασυνδέσεις με το εξωτερικό, χωρίς να δώσει όμως περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, ανέφερε ότι Μόσχα και Άγκυρα συμφωνούν πως πίσω από τη δολοφονία, βρίσκεται ο Γκιουλέν.

Τη Δευτέρα, ο Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως «εγκέφαλο» και της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου,  χαρακτήρισε τη δολοφονία «ειδεχθή τρομοκρατική πράξη».

Ο ιεροκήρυκας κατήγγειλε υποβάθμιση των υπηρεσιών ασφαλείας της Τουρκίας, εξαιτίας των διώξεων μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου...


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: