31.12.16

Βούτσης: Το 2017 η χρονιά που θα αρχίσει η επούλωση των πληγών...

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣτης οικονομικής κρίσης στην κοινωνία...

«Μέλημά μας είναι η άρση των ανισοτήτων, η αναστροφή της τάσης φτωχοποίησης και η ανακούφιση των αδύναμων, και δεν...
παύουμε να εργαζόμαστε για αυτό», τόνισε ο Νίκος Βούτσης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Ο πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε το 2017 να είναι η χρονιά όπου θα ξεκινήσει η οριστική επούλωση των βαθιών πληγών που έχει αφήσει η οικονομική κρίση στην κοινωνία. Στέλνοντας τις ευχές του στους Ελληνες, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι κατά κοινή παραδοχή «το 2016 αποδείχτηκε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο».

«Αναμφισβήτητα, οι μεγάλες πολιτικές αλλαγές σε διεθνές επίπεδο, η πολύχρονη πια οικονομική κρίση, αλλά και η συνέχιση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, άφησαν το βαθύ αποτύπωμά τους», ανέφερε ο Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε: «Παρά τις διαρκείς δοκιμασίες, ο λαός μας υπερβαίνει με αξιοπρέπεια τις αντιξοότητες. Η ανθρωπιά που επέδειξαν σε στιγμές ανθρωπιστικής κρίσης οι συμπολίτες μας, υποδεχόμενοι και φιλοξενώντας τους πρόσφυγες, αποτελεί πηγή έμπνευσης και πρότυπο μίμησης τόσο για εμάς όσο και για την παγκόσμια κοινότητα, αποδεικνύοντας πως η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα».

«Προκειμένου να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος που δεν εξελίσσεται μακριά από εμάς, ιδιαιτέρως αν αναλογιστούμε το πρόσφατο τραγικό αποτύπωμά του στην καρδιά της Ευρώπης, θα χρειαστεί να καταβάλλουμε τις προσπάθειες που μας αναλογούν για ειρήνη, σταθερότητα, ανάπτυξη και δικαιοσύνη», σημείωσε ο κ. Βούτσης.

«Αποχαιρετώντας το απερχόμενο έτος, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, θα ήθελα να ευχηθώ το 2017 να είναι η χρονιά όπου θα ξεκινήσει η οριστική επούλωση των βαθιών πληγών που έχει αφήσει η οικονομική κρίση στην κοινωνία. Μέλημά μας είναι η άρση των ανισοτήτων, η αναστροφή της τάσης φτωχοποίησης και η ανακούφιση των αδύναμων, και δεν παύουμε να εργαζόμαστε για αυτό. Ως μέλη της Βουλής έχουμε συναίσθηση της βαθιάς ευθύνης για να ανανεώσουμε την ελπίδα, τις προσδοκίες και το αίσθημα αξιοπρέπειας του λαού μας, ιδιαίτερα της νεολαίας και των πιο κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών μας», κατέληξε στο μήνυμά του...


Δεν υπάρχουν σχόλια: