30.12.16

Πόσες (χιλιάδες) ψήφους χάνει η ΝΔ...


κάθε φορά που λέει ο Πάγκαλος ότι θα τη ψηφίσει;...

Είναι πράγματι κρίμα και θλιβερό… Να βλέπει και να ακούει κανείς τον σημερινό Θεόδωρο Πάγκαλο, και να τον...
συγκρίνει με εκείνο το ατόφιο πολιτικό ταλέντο, που ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου προόριζε για διάδοχό του πριν από 20 χρόνια.

Πριν φυσικά από την εμβληματική ήττα από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στη μάχη του 1994 για τον Δήμο Αθηναίων, την οποία αξιοποίησαν στο έπακρο οι εσωκομματικοί αντίπαλοί του, ώστε να τον παραμερίσουν, και να δώσουν το χρίσμα στον… λατρεμένο Σημίτη. Τον “καταλληλότερο” της διαπλοκής.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπήρξε πάντοτε ένας πολιτικός που δεν σε άφηνε αδιάφορο. Το αντίθετο. Είχε επαρκή παιδεία και γνώση των διεθνών εξελίξεων και ισορροπιών, ώστε οι παρεμβάσεις του να είναι κατά κανόνα ορθές και στοχευμένες. Προϊόντος του χρόνου ωστόσο, έχασε το μέτρο. Και τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς για τον ίδιο και την υστεροφημία του… ξέφυγε.

Έφτασε για παράδειγμα στο σημείο να δηλώνει ανοιχτά ότι ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, ως αντίβαρο στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχικά τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά και σήμερα εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο προσεγγίζει ως συνεχιστή της πολιτικής κληρονομιάς του Μεσσήνιου πρώην πρωθυπουργού.

Μόνο που, προφανώς ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν αντιλαμβάνεται πόσο μεγάλη ζημιά κάνει στη Νέα Δημοκρατία, κάθε φορά που δηλώνει δημοσίως ότι… την ψηφίζει. Πόσες χιλιάδες ψήφους στερεί από την εκλογική δεξαμενή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και είναι κρίμα…

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: