31.12.16

Ο Πρέσβης Αμοιρίδης κοιμόταν και...


η Φρανσουάζ ήταν με τον εραστή της στο δίπλα δωμάτιο......

Βίντεο...

Μπορεί τα στοιχεία να είναι εις βάρος της, αλλά η σύντροφος του Κυριάκου Αμοιρίδη αρνείται κάθε συμμετοχή στη...
δολοφονία του Έλληνα Πρεσβευτή στη Βραζιλία.

Με κλάματα στα μάτια, όπως μεταδίδουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, η 40χρονη Φρανσουάζ λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα και ότι για όλα φταίει ο εραστής της.

Μάλιστα κι εκείνος από την πλευρά του, παίρνει πάνω του όλη την ευθύνη λέγοντας ότι η γυναίκα δεν γνώριζε τίποτε.

Ωστόσο το τρίτο άτομο που εμπλέκεται στο φόνο, ο ξάδερφος του αστυνομικού, καίει τους δύο εραστές καθώς αποκάλυψε ότι όλα ήταν προμελετημένα και ότι η γυναίκα είναι ο «εγκέφαλος» της δολοφονίας.

Συγκεκριμένα ο ξάδερφος αποκάλυψε ότι μία ημέρα πριν τη δολοφονία είχαν συναντηθεί και οι τρεις και η Φρανσουάζ του είχε υποσχεθεί 23.000 ευρώ αν βοηθούσε στο έγκλημα, ποσό που θα του έδινε 30 ημέρες αργότερα «αν όλα πήγαιναν καλά».

Η Φρανσουάζ ωστόσο λέει πως όλα είναι ψέματα.

Στους αστυνομικούς δήλωσε ότι γνώρισε τον Σέρτζιο πριν 6 μήνες μέσα στο σπίτι όπου έγινε το έγκλημα καθώς ήταν υπεύθυνος για το σύστημα ασφαλείας και συναγερμού.

Σχεδόν αμέσως δημιούργησαν ερωτικό δεσμό και μάλιστα επειδή εκείνος μπαινοέβγαινε με ευκολία στην οικία, λόγω επαγγέλματος, δεν ήταν λίγες οι φορές που έκαναν σεξ ενώ στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν ο Αμοιρίδης!

Όπως είπε η γυναίκα, ο Σέρτζιο ζήλευε πολύ όταν την έβλεπε με τον Πρέσβη και αυτό ήταν που κατά τη γνώμη της όπλισε το χέρι του.

Για τον Έλληνα σύντροφό της, μίλησε με τα χειρότερα λόγια, τονίζοντας ότι ήταν μονίμως μεθυσμένος και την κακοποιούσε τόσο λεκτικά, όσο και σωματικά.

Αυτό ωστόσο το καταρρίπτουν με τις καταθέσεις τους η μητέρα και η αδερφή της που μιλούν για έναν υπέροχο άνθρωπο, αναφερόμενες στον Αμοιρίδη, που φερόταν πάντα με στοργή στη γυναίκα του και φρόντιζε να έχει τα πάντα αυτή και η 11χρονη κόρη τους.

Οι τρεις τους συνήθιζαν να κάνουν πολλά ταξίδια στην Ελλάδα, ενώ είχαν και έντονη κοσμική ζωή.

Το επιχείρημα ότι ο Αμοιρίδης ήταν βίαιος χρησιμοποίησε και ο Σέρτζιο στην κατάθεσή του, λέγοντας ότι τον σκότωσε θολωμένος που φερόταν άσχημα στη Φρανσουάζ.

Έφτασε σε σημείο να ισχυριστεί μάλιστα ότι στον σκότωσε αυτοάμυνα, την ώρα που πάλευαν, ισχυρισμό που η Αστυνομία θεωρεί από ανυπόστατο έως αστείο λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Σέρτζιο ήταν πολύ δυνατός σε σχέση με τον 59χρονο Πρέσβη.

Η Αστυνομία δίνει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα στην κατάθεση του ξαδέρφου του δολοφόνου, ο οποίος είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου στη δολοφονία που είπε ότι το έγκλημα ήταν απολύτως προμελετημένο και στόχος των δύο εραστών ήταν να ζήσουν τον έρωτά τους με τα λεφτά του Πρέσβη.

Η Αστυνομία επί του παρόντος ψάχνει τα οικονομικά στοιχεία της οικογένειας και αν ο Πρέσβης είχε ασφάλεια ζωής για να ισχυροποιήσει το θέμα του κινήτρου.

Πώς έγινε η δολοφονία

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, τη Δευτέρα η Φρανσουάζ είχε φύγει από το σπίτι με την 10χρονη κόρη της για έχει άλλοθι.

Ο αστυνομικός μπήκε μέσα για να δολοφονήσει τον Πρέσβη, ενώ ο ξάδερφός του κράταγε τσίλιες.

Όταν η Φρανσουάζ υπέθεσε ότι ο άντρας της θα ήταν πλέον νεκρός επέστρεψε στο σπίτι μαζί με το παιδί!

Έβαλε το κοριτσάκι για ύπνο και στη συνέχεια πήγε να μπει στο σαλόνι, αλλά δίστασε γιατί φοβόταν να δει το πτώμα, έτσι κατευθύνθηκε προς τα υπνοδωμάτια.

Ο εραστής της ανέλαβε να τυλίξει το πτώμα σε σεντόνι και να το απομακρύνει.

Η βραζιλιάνικη εφημερίδα «Jornal National» δημοσίευσε υλικό από τις κάμερες έξω από το σπίτι του πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη.

Στο βίντεο φαίνεται ο εραστής μαζί με τον ξάδερφό του Εντουράρντο Μορέιρα ντε Μέλο να μπαίνουν στο σπίτι, όπου λίγο μετά έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα.

Η μέρα είναι Δευτέρα και το ρολόι δείχνει 19:53. Στο βίντεο διακρίνονται οι δύο άντρες έξω από το εξοχικό του ζεύγους να περιμένουν περίπου μία ώρα πριν μπουν.

Αφού μπουν, μένουν μέσα τρεις ώρες και στη συνέχεια ο Σέρτζιο φεύγει μόνος με αυτοκίνητο και επιστρέφει με τα πόδια.

Αργότερα και συγκεκριμένα στις 3.20 τα ξημερώματα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συνεργοί απομακρύνουν το πτώμα του Πρέσβη.

Δείτε το βίντεο:



tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: