30.12.16

Ρόδα, Laou Laou και Μαραβέγιας...


Σε πόλεμο εταιρειών που είχαν συμφέρον για την εκμετάλλευση της ρόδας και σε αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για όσα κατήγγειλε εναντίον του...
Νίκου Τόσκα για την ασφάλεια των πολιτών στην Αθήνα αποδίδει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης (φωτογραφία) τις απανωτές επιθέσεις που δέχεται τελευταίως ακόμα και για το κόστος της εκδήλωσης για την αλλαγή του χρόνου. 

Ή ακόμα επειδή ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι και για τρίτη φορά υποψήφιος του κάνουν τώρα ό,τι του κάνουν για να «κάψουν» την υποψηφιότητά του. Και περνά στην αντεπίθεση λέγοντας αφενός ότι την ευθύνη και της ρόδας και της εκδήλωσης για το νέο έτος την είχε ο αντιδήμαρχος Χρ. Τεντόμας, ο οποίος ναι μεν παραιτήθηκε, πλην όμως, παρότι τα έχει μαζί του, του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του ως το τέλος της εορταστικής περιόδου, για να είναι σίγουρος πως οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κυλήσουν χωρίς απρόοπτα.

nnn

Οσο για το κόστος της εκδήλωσης για το νέο έτος, ο δήμαρχος (μέσω κύκλων) λέει ότι στοίχισε το 1/10 απ' ό,τι στοίχισαν οι αντίστοιχες εκδηλώσεις των προηγούμενων δημάρχων. Αφησε μάλιστα να διαρρεύσει ότι οι προκάτοχοί του έκαναν τέτοιου είδους εκδηλώσεις ξοδεύοντας 3 εκατ., ακόμα και 4 εκατ. ευρώ, ενώ αυτός θα την κάνει με 162.000 ευρώ, τα περισσότερα από τα οποία θα πάνε στη στήσιμο της σκηνής, στις ορχήστρες (όπως η Orchestra Laou Laou και οι Dreamy Whispers), στους παρουσιαστές Θ. Αθερίδη και Σμαράγδα Καρύδη και βεβαίως στον «σταρ της αλλαγής του χρόνου» Κωστή Μαραβέγια. 

Ολα αυτά ανέλαβε να τα πραγματοποιήσει ο αντιδήμαρχος, χωρίς βεβαίως διαγωνισμό, και το Δημοτικό Συμβούλιο τα ενέκρινε βιαστικά, όπως έμαθα. Και ξέρετε γιατί; Επειδή κάθε χρόνο έτσι γινόταν και κυρίως επειδή φοβήθηκαν μήπως ο κ. Τεντόμας  φέρει τον Γιώργο Μάγκα με τα κλαρίνα του και χαλάσει την ποιότητα της γιορτής.

nnn

Πάμε τώρα στο μεγάλο φιάσκο που λέγεται... ρόδα. Ο δήμαρχος  νίπτει τας χείρας του λέγοντας ότι για όλα φταίνε οι εταιρείες (άλλωστε ο εισαγγελέας επενέβη ύστερα από καταγγελία ανταγωνίστριας εταιρείας) ή ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή ενόχλησαν τον κ. Τόσκα οι καταγγελίες του περί πλημμελούς ασφάλειας των πολιτών ή ακόμα ο κ. Τεντόμας. Ειδικά για τον Τεντόμα να σημειώσω ότι είναι αντιδήμαρχος παντός καιρού και πολλών αφεντάδων. 

Ξεκίνησε τη δράση του στον Δήμο Αθηναίων από την Ντόρα Μπακογιάννη, συνέχισε επί Νικήτα Κακλαμάνη, εξελέγη σύμβουλος με την παράταξη του Αρη Σπηλιωτόπουλου και έγινε αντιδήμαρχος επί Γ. Καμίνη. Το σχέδιό του ήταν να διοργανώσει χριστουγεννιάτικα happenings στις κεντρικές πλατείες της Αθήνας, κάτι που έκανε χωρίς, όπως λένε, αντιρρήσεις από οποιονδήποτε. Ετσι τοποθέτησε ένα carousel στην Ομόνοια (προς μεγάλη τέρψη των μεταναστών που το τίμησαν δεόντως), ένα food market στην πλατεία Κοτζιά και βεβαίως τη ρόδα στο Σύνταγμα.

nnn

Η ρόδα είχε προγραμματιστεί να λειτουργήσει στις αρχές Δεκεμβρίου. Οπως μαθαίνω όμως από τον Δήμο Αθηναίων, η ταχύτερη διαδικασία αδειοδότησης ρόδας στον κόσμο είχε υλοποιηθεί εντός τριών μηνών. Στην αρχή θα λειτουργούσε δωρεάν και εν συνεχεία θα υπήρχε εισιτήριο. Εισιτήριο όμως ύστερα από λίγες ημέρες λειτουργίας της, και η εταιρεία ήθελε να λειτουργήσει όσο πιο κοντά στα Χριστούγεννα (ώστε να υπάρχει πελατεία). Και τότε άρχισε ο πόλεμος. 

Να σκεφθείτε ότι ακόμα και η... Χρυσή Αυγή μπήκε στο παιχνίδι κάνοντας κριτική ότι η βάση της τοποθέτησης της τεράστιας ρόδας ήταν από... ξύλο ευάλωτο στον ισχυρό άνεμο. Ηρθε όμως και η TUV (οργανισμός πιστοποίησης) που όταν την επιθεώρησε βρήκε ότι έπρεπε να διορθωθούν 11 σημεία ώστε να είναι ασφαλής. Για να διορθωθούν αυτά τα 11 σημεία, απαιτούνταν χρήματα, πολλά χρήματα. Και ποιος θα τα έδινε; Ο οργανισμός αυτός ανάμεσα στα άλλα ζητούσε πιστοποιητικό ότι αντέχει η ρόδα σε ανέμους... 11 μποφόρ. 

Ειπώθηκε ότι τέτοιο πιστοποιητικό είναι αχρείαστο τη στιγμή που ποτέ στην Αθήνα δεν υπήρξαν άνεμοι με αυτή την ένταση. Ετσι η ασφάλεια των πολιτών πνίγηκε για άλλη μία φορά στην προχειρότητα και ο δήμος αποφάσισε να την ξηλώσει εντελώς, δημιουργώντας το φιάσκο της ρόδας...

ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: