30.12.16

Επιτέλους! Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση!...


Σε δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του Προέδρου για το...
έτος 2017 κ. Λουκά Παπαδήμου και του Αντιπροέδρου κ. Αντωνίου Κουνάδη. Στη συνεδρία θα αναγνωσθεί έκθεση του απερχόμενου Προέδρου κ. Θανάση Βαλτινού με θέμα «Το έργο των Κέντρων και Γραφείων Ερεύνης της Ακαδημίας κατά το έτος 2016».

Επίσης ο νέος πρόεδρος κ. Παπαδήμος θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα "Οικονομική Ανάπτυξη και Δημοσιονομική Εξυγίανση: Η Διττή Πρόκληση για την Οικονομική Πολιτική".

Τα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών (της αφρόκρεμας -υποτίθεται- του πνευματικού κόσμου που έχει πάθει αφωνία τα χρόνια της μεγάλης κρίσης) δεν αρκέστηκαν να τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό που ηγήθηκε της πρωτοβουλίας του «μεγάλου ναι» στο Μνημόνιο και υλοποίησε το καταστροφικό για τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ομολογιούχους PSI, αλλά τον αναβάθμισαν κιόλας κάνοντάς τον πρόεδρο για το 2017!

Ο «ειδήμονας της οικονομίας», ο ιδεολογικός σωματοφύλακας των χορτάτων που μίλησε για τους πεινασμένους και κήρυξε τη «λιτότητα».

Ναι τον θυμόμαστε το Λουκά Παπαδήμο,  δοκιμασμένο μέλος της παγκόσμιας τραπεζικής ελίτ, την οποία και αντιλαμβάνεται ως τη «μητέρα-πατρίδα» του.

Ήταν πάντα ξεκάθαρος ως προς τους ταξικούς στόχους που ήρθε να υπηρετήσει η κυβέρνησή του όταν διορίστηκε πρωθυπουργός της χώρας. Ξεκαθάρισε τότε ότι τα χειρότερα είναι μπροστά για το λαό, αφού «ο δρόμος θα είναι μακρύς και το κόστος της προσαρμογής μεγάλο», ενώ κάλεσε σε υποταγή τα λαϊκά στρώματα, λέγοντας ότι «ο δρόμος της σύγκρουσης δεν βοηθά να επιλύσουμε τα προβλήματα, βοηθά μόνο ο δρόμος της συνεργασίας».

Ήταν ο ίδιος, ως Πρωθυπουργός που υπερασπίστηκε τo βάρβαρο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να καταργηθεί γιατί είναι αναγκαίο για την δημοσιονομική εξυγίανση». Το μέτρο αυτό, ανέφερε, κρίθηκε «απολύτως αναγκαίο προκειμένου να περιοριστεί η απόκλιση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων από τους στόχους που είχαν τεθεί» και με δεδομένες τις αδυναμίες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να συλλέξει δημόσια έσοδα, επιλέχθηκε η είσπραξη του Ειδικού Τέλους Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Τι να σκεφτεί κανείς και τι να πει; Ο Λουκάς Παπαδήμος, προφανώς, αναλαμβάνει πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, με τη διπλή "πετυχημένη" του ταυτότητα: Αφενός ως ένας πνευματικός άνθρωπος, που έχει προσφέρει στη γενικότερη πνευματική ανάταση αυτού του τόπου, και αφετέρου ως πρώην πρωθυπουργός της χώρας που την προσφορά του την  γνωρίσαμε και στο πεδίο της εφαρμοσμένης οικονομικής πολιτικής.

Βέβαια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι από τη σκοπιά της οικονομικής πολιτικής, της εφαρμογής των μνημονίων,  ο Λουκάς Παπαδήμος δε διεκδικεί επιστημονικές δάφνες ούτε και διακρίσεις καθώς το πακέτο της οικονομικής πολιτικής ήταν έτοιμο, του ήταν οικείο, άλλωστε η δουλειά του στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα ήταν να ετοιμάζει τέτοιου είδους πακέτα.

Συμπέρασμα; Αυτός που υποστηρίζει με τη γνωστή αστική επιστημονικοφανή σοβαρότητα τις πιο αντιλαϊκές πολιτικές και θεωρίες και τις εφαρμόζει στο τέλος γίνεται πρόεδρος της Ακαδημίας των Αθηνών!

Σε πιάνει γέλιο νευρικό ακούγοντας όλους αυτούς τους ευαγγελιστές της αγοράς. Αυτούς που σκάβανε τα μυαλά και τις συνειδήσεις των ανθρώπων για να διευκολύνουν τα σχέδια των κυρίαρχων να μετατρέψουν την κοινωνία σε οργανωμένο ακρωτηριασμό. Πράγματι δίνουν τα ρέστα τους.

Προσωπικά δεν έχω παρά να του αφιερώσω τα λόγια του Κωστή Βάρναλη:

"Και συ, εταίρα των δήμιων, Επιστήμη,

της Αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα,

και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι,

του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα!"

Χρήστος Κάτσικας (efsyn)

Δεν υπάρχουν σχόλια: