31.12.16

Η Athens Voice συνδέει τους επικριτές της με εμπρηστές...


Με τους εμπρηστές που έβαλαν φωτιά στα γραφεία της συνδέει η Athens Voice όσους άσκησαν κριτική εναντίον της για το...
γεγονός ότι αφιέρωσε ξεχωριστό άρθρο στο πόθεν έσχες της Κωνσταντίνας Κούνεβα, ακολουθώντας το δρόμο ακροδεξιών, κίτρινων εντύπων όπως το Πρώτο Θέμα και η iefimerida.

Σε κείμενό του το free Press στοχοποιεί συγκεκριμένα την Εφημερίδα των Συντακτών ενώ αποκαλεί τους επικριτές της «υποπροιόντα του πολιτικού υποκόσμου».

Απαντώντας στις κατηγορίες που δέχθηκε για τη στοχοποίηση της Κ. Κούνεβα η Athens Voice αναφέρει μεταξύ άλλων ότι της είχε δώσει τη δυνατότητα να γράψει κείμενο στη θέση του Editorial του Γεωργελέ.

Του Γεωργελέ.

Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν το ίδιο έντυπο είχε απειλήσει με «μερικούς μήνες φυλακή» και αγωγή ενός εκατομμυρίου ευρώ τον γνωστό σκιτσογράφο Σπύρο Δερβενιώτη – λίγα μόλις 24ωρα από το σάλο που προκάλεσε η lifestyle αντιμετώπιση της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή από το συγκεκριμένο free press.

Ακολουθεί η απάντηση της Εφημερίδας των Συντακτών:

Αγαπητοί συνάδελφοι

Ένα από τα παρεπόμενα της κρίσης είναι το τοξικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί και στον χώρο των ΜΜΕ, κυρίως με ευθύνη ιδιοκτητών που ποντάρουν στον κοινωνικό αυτοματισμό και στα χαμηλότερα κοινωνικά ένστικτα, προκειμένου αποκομίσουν κυκλοφοριακά και άλλα οφέλη.

Στον δρόμο αυτό δεν δίστασαν ακόμα και να ταυτιστούν με ακραίες φασιστικές ή ρατσιστικές απόψεις και φωνές ή να γίνουν διαφημιστές της Χρυσής Αυγής.

Η «Εφ.Συν.» από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας της δεν μπήκε σ’ αυτό το παιχνίδι και αντιστάθηκε σταθερά στις προσπάθειες να μετατραπεί η δημόσια ζωή της χώρας σε αρένα εξευτελισμού θεσμών και προσώπων.

Αντίθετα, η αρθρογραφία της και η άποψή της (άσχετα με το εάν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με αυτές) χρησιμοποίησαν πάντα την ανάλυση και το επιχείρημα ως μέσα διαλόγου και αντιπαράθεσης θέσεων.

Σ’ αυτό το αρνητικό κλίμα δυστυχώς συμβάλλει και η προσχώρηση στη θεματολογία και στην ατζέντα μιας δημοσιογραφίας που στοχοποιεί πρόσωπα, με την οποία η «Εφ.Συν.» δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση.

Έτσι, ο ισχυρισμός ότι εμείς στοχοποιούμε την Athens Voice και τις ανεξάρτητες δημοσιογραφικές φωνές δεν μπορεί να σταθεί πουθενά για όσους καλόπιστα παρακολουθούν την πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια.

Όταν τα γραφεία σας έγιναν αντικείμενο εμπρησμού, η «Εφ.Συν.» ήταν από τους πρώτους που κατήγγειλαν το γεγονός και πήρε σαφή θέση κατά τέτοιων προσπαθειών να φιμωθούν ΜΜΕ.

Στο δια ταύτα: φυσικά και κάθε ΜΜΕ μπορεί και δικαιούται να αναδημοσιεύει τα Πόθεν Έσχες όλων των πολιτικών, όμως όταν αυτή η κίνηση, ακολουθούμενη από υπονοούμενα που κινούνται από τα «αθώα ερωτήματα» για την προέλευση των χρημάτων της Κ. Κούνεβα μέχρι ρατσιστικές αιχμές, ξεκινά και ενορχηστρώνεται από ΜΜΕ με παράδοση στον κιτρινισμό και στη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας, τότε οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Όσο για την ανάμιξη της «Εφ.Συν.» με το όποιο «πολιτικό και δημοσιογραφικό Bullying», αλλά και τη θολή αναφορά περί παρακράτους και εμπρησμών, θεωρούμε ότι δεν έχουν καμία σχέση μαζί μας και ότι θα πρέπει να στραφείτε αλλού.

Να σας θυμίσουμε ακόμα πως όταν μιλάτε για «ομάδες κρούσης» δεν θα πρέπει να λησμονάτε ότι η δική μας εφημερίδα είναι εκείνη που κρατά σταθερά ανοιχτό το μέτωπο απέναντι σ’ αυτές και τους καθοδηγητές τους.

Υ.Γ. Προσωπικά σχόλια για τον διευθυντή της εφημερίδας, αλλά και τα περί καθεστωτικής δημοσιογραφίας, επιστρέφονται στον ανώνυμο συγγραφέα τους...

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: