31.12.16

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του πρέσβη...

Φωτογραφία: AP/ Leo CorreaΤι είπαν στην ανάκριση οι δράστες...

Στοιχεία που ρίχνουν περισσότερο φως στο θρίλερ της δολοφονίας του Ελληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, προκύπτουν από την...
ανάκριση της συζύγου, Φρανσουάζ, του εραστή της, Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο και του εξαδέλφου του, Εντουάρντο Μορέιρα Τενέστσι ντε Μέλο.

Οι τρεις τους έχουν προφυλακιστεί με δικαστική εντολή, ενώ συγκλονίζει ο τρόπος που περιέγραψε το έγκλημα ο επικεφαλής της αστυνομίας που έχει αναλάβει τις έρευνες. «Αφαίρεσε τη ζωή του πρέσβη για να απολαύσει τη ζωή της δίπλα στον εραστή της», είπε, σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Τι είπαν οι δράστες

Ο εραστής της συζύγου του πρέσβη, στρατιωτικός αστυνομικός ο ίδιος, παραδέχθηκε κατά την ανάκριση- αφού του έδειξαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που τον τοποθετεί στον τόπο του εγκλήματος- ότι σκότωσε τον Κυριάκο Αμοιρίδη. Ο ίδιος ανέφερε ότι στραγγάλισε τον Ελληνα πρέσβη, υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε ενώ βρισκόταν σε άμυνα, καθώς οι δυο τους είχαν πιαστεί στα χέρια. Δεν διευκρίνισε όμως την αιτία του καβγά τους. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι οι αρχές είχαν βρει αίμα στον καναπέ του σαλονιού του σπιτιού, εκτιμώντας ότι ίσως ο Αμοιρίδης- που βρέθηκε απανθρακωμένος- μαχαιρώθηκε, καθώς οι γείτονες δεν είχαν ακούσει πυροβολισμούς.

Απελπισμένος, όταν συνειδητοποίησε ότι σκότωσε τον Αμοιρίδη, κάλεσε τον εξάδελφό του για να τον βοηθήσει να κρύψει το πτώμα και έφυγαν από το συγκρότημα κρύβοντάς το μέσα σε ένα χαλί. Ομως, σύμφωνα με την «O Dia», που δημοσίευσε τις παραπάνω πληροφορίες, ο εξάδελφος του δράστη είπε στους αστυνομικούς μία διαφορετική ιστορία.

Τους «έκαψε» ο εξάδελφος

Εκείνος υποστήριξε ότι ο Μορέιρα Φίλιο και η Φρανσουάζ Αμοιρίδη τον κάλεσαν για να διαπράξει το έγκλημα. «Δεν ήξερε ότι το θύμα ήταν πρέσβης. Νόμιζε ότι ήταν διερμηνέας», ανέφερε πηγή που επικαλείται η βραζιλιάνικη εφημερίδα, ενώ ο ντε Μέλο αποκάλυψε ότι του υποσχέθηκαν 25.000 δολάρια για τη δολοφονία, τα οποία θα τα εισέπραττε 30 ημέρες μετά από το έγκλημα. Με αυτόν τον τρόπο «έκαψε» τους εραστές, καθώς ομολόγησε ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο.

Ακόμη, ο ντε Μέλο κατέθεσε ότι η Φρανσουάζ έφτασε στο σπίτι με την 11χρονη κόρη της με τον πρέσβη, μπαίνοντας από την πίσω πόρτα, τη στιγμή που ο Κυριάκος Αμοιρίδης ήταν ήδη νεκρός.

Οσο για τη χήρα, που αρχικά προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές δηλώνοντας την εξαφάνιση του συζύγου της, τελικά παραδέχθηκε ότι γνώριζε πως ο εραστής της ήταν ο δολοφόνος του πρέσβη. Ομως, δεν παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στο έγκλημα. «Οταν είδε ότι δεν υπήρχε διέξοδος, ξέσπασε σε κλάματα και ομολόγησε ότι ο Μορέιρα Φίλιο τον σκότωσε και ότι εκείνη δεν έπρεπε να κατηγορηθεί και πως δεν μπορούσε να το αποφύγει», ανέφερε πηγή της βραζιλιάνικης εφημερίδας. Ομως, σύμφωνα με τον εξάδελφο του εραστή της, εκείνη είχε καταστρώσει το σχέδιο και οι δύο άνδρες απλά το εκτέλεσαν.

Αφού τύλιξαν το άψυχο σώμα του πρέσβη σε ένα χαλί, οι δύο άνδρες έφυγαν και το έκρυψαν σε σημείο που δεν αποκάλυψε η αστυνομία. Σχεδόν δύο ημέρες αργότερα, ο εραστής της συζύγου αποφάσισε να αφήσει το αυτοκίνητο του πρέσβη κάτω από μία γέφυρα. Με τη βοήθεια ενός δικυκλιστή- ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία- πήγε για να αγοράσει βενζίνη και πυρπόλησε το όχημα...



Δεν υπάρχουν σχόλια: