31.12.16

Ιταλία: Εκτακτα μέτρα για πρόληψη επιθέσεων...

Φωτογραφία αρχείου: AP/ Gregorio BorgiaΟ διευθυντής της ιταλικής αστυνομίας, Φράνκο Γκαμπριέλι, έδωσε εντολή να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και οι απελάσεις παράτυπων μεταναστών, στο...
πλαίσιο των έκτακτων μέτρων ασφαλείας για την πρόληψη τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων.

Παράλληλα, έντονη θα είναι η παρουσία της αστυνομίας και του στρατού απόψε, σε όλα τα κεντρικά και τουριστικά σημεία των πόλεων της χώρας, για να αποτραπεί οποιαδήποτε επικίνδυνη κίνηση μελών της ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων.

Στη Ρώμη έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας άνευ προηγουμένου. Χαρακτηριστικό είναι πως δύτες έκαναν έλεγχο ακόμη και στον Τίβερη, ενώ επίλεκτοι σκοπευτές έχουν τοποθετηθεί σε στέγες κτιρίων γύρω από το Βατικανό, το Κολοσσαίο, το αρχαίο ρωμαϊκό στάδιο του Τσίρκο Μάσιμο, όπου οι κάτοικοι της ιταλικής πρωτεύουσας αναμένεται να γιορτάσουν την έλευση του 2017.

Αλλοι 1.000 αστυνομικοί, καραμπινιέροι και άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, προστέθηκαν τις τελευταίες ώρες στις δυνάμεις που έχουν επιστρατευθεί.

Σε άλλες πόλεις, όπως η Μπολόνια, οι αρχές χρησιμοποιούν και drone, ενώ στο Μιλάνο τα μέλη της αστυνομίας θα διαθέτουν, απόψε, κινητά τηλέφωνα υπερπροηγμένης τεχνολογίας, με τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν, απευθείας στο επιχειρησιακό κέντρο της πόλης, φωτογραφίες και εικόνες ατόμων που μπορεί να θεωρηθούν ύποπτα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: