27.12.16

Αποστόλου: Μόνο το 1,5% των αγροτών θα επιβαρυνθεί...


... από το νέο φορολογικό...
Νέα πρόσκληση για διάλογο απηύθυνε στους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ενώ επανέλαβε ότι...
από τις αλλαγές στη φορολογία θα επιβαρυνθεί μόνο το 1,5% των αγροτών, οι οποίοι δηλώνουν εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ.
Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Β. Αποστόλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν έστω και μικρές παρεμβάσεις στο ζήτημα του ακατάσχετου λογαριασμού, ενώ ερωτηθείς για το αίτημα των αγροτών να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, απάντησε πως αυτό είναι θέμα των τελευταίων.

Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτιώσεων σε ασφαλιστικό και φορολογικό

Επανέλαβε, πάντως, πως μπορούν να τοποθετηθούν στην Επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, όπου συμμετέχουν όλα τα κόμματα.Ο Β.Αποστόλου σημείωσε ότι, αν και δεν υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια βελτιώσεων σε ασφαλιστικό και φορολογικό, η κυβέρνηση αξιοποιεί όλα τα εργαλεία και τους πόρους της Ε.Ε. ώστε να εξασφαλιστούν χρήματα που θα κατευθυνθούν στα λειτουργικά έξοδα του αγροτικού κόσμου.

Ο Β. Αποστόλου πρόσθεσε ακόμα πως υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες για τον αγροτικό κόσμο και ανέφερε ότι υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που λειτουργούν υπέρ των αγροτών, όπως το εργόσημο. «Υπάρχει καλύτερο εργαλείο από το εργόσημο;», αναρωτήθηκε ο υπουργός σημειώνοντας πως αυτό υπολογίζεται στις δαπάνες του αγρότη με αποτέλεσμα να έχει λιγότερη φορολογική επιβάρυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: