13.5.24

Το Πρωτοδικείο «παγώνει» το πρόγραμμα Μιχαηλίδου για τη ΛΑΡΚΟ...



Οι μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οι έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, αλλά και από ολόκληρη την κοινωνία φρενάρουν τα σχέδια της κυβέρνησης...

Στον πάγο βάζει τις επιδιώξεις της κυβέρνησης για τις 700 οικογένειες στη ΛΑΡΚΟ, το Πρωτοδικείο Αθήνας.

Καθώς, με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε σήμερα το Πρωτοδικείο Αθηνών, αποφάσισε την απασχόληση όλων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ μέχρι τις 18 Ιουνίου, οπότε ορίστηκε η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα σωματεία τους.

Υπενθυμίζεται πως με διαδικασίες αστραπή και φωτογραφικά νομοθετήματα το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε ΚΥΑ με 2 προγράμματα που αφορούν τους εργαζόμενους άνω 55 ετών και ένα για τους κάτω των 54 ετών, αφού στις 12 Μάϊου έληγαν οι συμβάσεις τους.

Η απόφαση του πρωτοδικείου Αθήνας, στο οποίο τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ είχαν προσφύγει στις 9 Μαΐου, εκδόθηκε σήμερα, την ώρα που ήταν  σε εξέλιξη η συνάντηση αντιπροσωπείας τους στο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό.

Φαίνεται πάντως πως τα μεγάλα συλλαλητήρια από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, θορύβησαν την κυβέρνηση που όρισε συνάντηση για σήμερα με τον πρωθυπουργό, λίγο πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πετάξει» για Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: